Låg

Idag har jag mest känt mig låg. Började tänka på pengar, skatt, moms, räkningar, jobb, utbildning, föräldraskap, ålder, livet i allmänhet och synnerhet... you name it, och alltihop blev bara till något slags lock som har legat över mig hela dagen. Har försökt skaka det av mig på diverse olika sätt, men inget har funkat jättebra. Vill mest gå och lägga mig.

Ibland önskar man att man slapp vara vuxen och ha en massa ansvar för allting. Tänk när man var liten och bara behövde leva... men då trodde man att det var så himla bra att vara vuxen. Tänk att det ska vara så svårt att vara nöjd där man är just nu. Man vill gärna "någon annanstans" hela tiden. Läste en bok en gång om att njuta av livet NU och inte sedan (när jag blivit smalare, smartare, mer framgångsrik, en bättre människa...vilket kanske aldrig inträffar?!) Skulle nog behöva damma av den i bokhyllan och läsa den igen idag. Ska göra det när barnen gått och lagt sig...

Men nu ska det duschas barn, serveras kvällsmat, städas pojkrum och försöka sluta självömkas. Ibland blir jag nästan full i skratt när jag kommer på hur fruktansvärt synd jag tycker om mig själv när jag har "deppdag". Mina "problem" är ju egentligen "ynkligt små" i jämförelse med så mycket annat, men ibland blåser de upp sig nåt förfärligt. Vilken högfärdighet! (av problemen alltså, att göra så...)

Ja, det lättade iallafall lite när jag fick ner "eländet" på pränt och nu läste jag en liten ljusglimt i I-ors lilla dysterbok.

Såhär säger han:
- Det snöar alltjämt, sa I-or dystert.
- Ja, det gör det.
- Och är kallt.
- Är det?
- Ja, sa I-or. Men hur som helst, sa han och ljusnade en smula, har vi inte haft nån jordbävning på sista tiden.

Så det kanske inte är så illa trots allt. Det har ju inte varit någon jordbävning idag och solen skiner ju faktiskt ute och inte har det snöat heller...

4 kommentarer:

 1. Tänk när jag var liten och längtade efter att bli vuxen och få betala räkningar!!! Jag tyckte det såg fruktansvärt kul ut när min mamma stämplade och hade sig på alla papprena... jag har ändrat åsikt om det nu kan jag säga. ;)

  SvaraRadera
 2. Tänk vad I-or är klok, Han är faktiskt min favorit.
  Har du lyckats att övertala din syster om att det är kul på Scrapmaror så att vi kan få ser er här nu på lördag 25/3?
  Det där med räkningar är ju att nödvändigt ont och ger en ju alltid ångest men hur det än är så överlever man.
  Ha en bra dag. Kram Bettan

  SvaraRadera
 3. Gumman, jag har ju inte varit sprudlande av energi på senaste tiden utan bara känt mig gammal, oglamourös och trist men det är verkligen inte du. Grejen med att man är vuxen är så mysko, man är vuxen men man känner sig inte sådan. Men man måste göra alla vuxna saker som att tvätta, laga mat och ta hand om sina barn... Det är mysko men i själ och hjärta är vi ju två glada 32-åringar :o)
  Kram på dig!
  Zara

  SvaraRadera
 4. Skickar många kramar. Vet hur du känner dig.
  *KRAMAR OM*

  SvaraRadera