Gummistövlar

Gårdagens grå vardag förvandlades i ett slag till stora gummistövelköpardagen på grund av dessa faktorer:

Lappar från förskolan - gummistövlar till barnen, NU, eller helst igår! Is och mindre damm på hela vår gång mellan ytterdörren och bilen. Gegga, lera, gegga, lera och lite gegga till på hela gårdsplanen. Ja, alla kan ju förstå vad man behöver stövlar till på detta stället.

Och gummistövlar har man ju alltid hemma...jo, vi också. Men efter en dags provanvändning kunde snabbt konstateras att av 3 par gummistövlar så läckte 1 par och 2 par var för små. Enkel addition, 1 par läckande stövlar + 2 par för små stövlar = ilfart till skoaffären.

Tacksamt nog kunde mamma/mormor möta upp vid skoaffären eftersom den är A. stor, B. full med skor, C. full med människor. Alltså ett perfekt ställe att komma bort/gömma sig/"skoja" med sin mamma. Nu kom lyckligtvis ingen bort, men det sprangs lite hit och dit, kissas behövdes det och många gummistövlar skulle provas. Pust!!! Jag är väldigt glad för min mamma kan jag säga!

Stövlar till alla blev det tillslut, gympaskor till Noah (och en rosa plånbok till mig!!!! Snyyyggg!!!) Sedan blev det hårdtest av det nyinköpta så fort vi kom hem. Gummistövelrace genom hela undervåningen ända till läggdags. Fram och tillbaks, fram och tillbaks, runt, runt... (Dear, oh dear, behöver jag säga mer?)

Och gulligast av alla, helt nyförälskad och kär i sina nyfunna "vänner", är Noah som ställer både stövlar och gympaskor på nattduksbordet när han ska lägga sig. Helst skulle han nog haft dem PÅ sig, I sängen.

Mitt i natten kommer han ju dessutom och lägger sig i fotändan hos sin kära mor och knör lite med henne. Inga stövlar på, det kände jag, men vad står nedanför min säng när jag vaknade i morse? Just det, ett par svarta gummistövlar med eldsflammor på! Inte kunde de stå ensamma kvar på nattduksbordet när ägaren flyttade för resten av natten.

Och vad är det första man gör när man slår upp ögonen, är 4½ år och heter Noah? (hur enkel fråga som helst) Man tar på sig sina stövlar så klart! Måste ju bara älska ungen, så gullig som han är!

Idag blir väl nästa hårdtest utförd. Hur klarar sig de magiska fotbeklädnaderna i gegga och vattenpölar en hel dag? De lär bli prövade - ordentligt - kan jag lova. I eftermiddag får vi se om de överlevt provet. Undrar om man kan utröna vilka som är vilka vid det laget, eller om de är helt lerinbakade?....

6 kommentarer:

 1. Hade jag också haft svarta gummistövlar med eldsflammor på så hade inte jag heller lämnat dom vind för våg, det måste du ju förstå. Så är det nog att bullarna äter upp sig själva.Men sen har jag en man som går upp på natten och äter bullar.Har du hunnit att scrappa med dom nya papprena som du var här och köpte. Ha det gott
  Kram Bettan

  SvaraRadera
 2. Misstänker att vi får ge oss ut på jakt också då jag tror att alla stövlar är för små... Hur gulligt är det inte när de älskar något så mycket som N gör om sina stövlar.
  Vad duktig du är som lagt upp länkar - I´m impressed!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis vännen till veckans layout hos Scrapbutiken!!! Det är du värd!

  *Kramar om*

  SvaraRadera
 4. Ja dessa barn dessa barn :)

  Min Tindra vill gärna ha alla sina ny saker med i sängen och det betyder även att alla dessa saker kommer med till mig nattetid om lillan kommer, det kan vara väskor, böcker, gosedjur osv.

  Hoppas stövlarna höll måttet och klarade sig genom all geggamojja :)

  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Hoppas inte stövlarna ska stå på nattduksbordet ikväll fulla med lera. ;)Fick jag så fina nya gummistövlar skullejag självklart ha dem brevid sängen + scrappa en layout om dem!!! (vilken idé, kanske skulle önska ett par mönstrade snygga?). Kram!

  SvaraRadera
 6. Jaha du det där med stövlar e inte lätt. Här uppe i det kalla slaskiga uppsala måste man ha fodrade stövlar- inte det lättaste att hitta när benjamin snart 9 år har stl 36!!! Det går inte att uppbringa ett par. helt värdelöst!!! Hoppas det inte blir något slask denna vår !!? Yeah right
  puss på er alla / faster malin

  SvaraRadera