Funderingar

Jag undrar...

1. Varför får man finnar av choklad? (Jo, det FÅR man!) Kunde man inte få det av havregrynsgröt istället. Det är ju ändå inte gott.

2.Varför kostar allting, "X och trettiotre" på Liedl? Inte för att jag handlar på Liedl, men jag såg i deras reklamblad att nästan allt kostade "X och trettiotre". Det finns ju inget som egentligen kostar "och trettiotre". Iallafall har inte jag sett till några trettiotreöringar på sistonde. På Gekås kostar väl det mesta "X och nittioåtta" och det är väl i princip inte mycket bättre förstås, för vi har väl inga nittioåttaöringar heller vad jag vet. Men trettiotre?!...nä. Fast man får väl kanske ge dem credit för lite nytänkande i öreshysterin iallafall...

3. Varför har de slutat sända den där Arla reklamen på TV för riven ost? Den där alla sitter på akuten med rivsår efter rivjärnet. Jag rev ost OCH tumme idag. Det hade säkert inte hänt om reklamen fortfarande gått, för då hade jag kommit ihåg att köpa Arlas färdigrivna. Surt!

4. Varför har mina barn sammanlagt sex stycken öron men INGEN hörsel? OM inte de magiska orden godis och x-box råkar nämnas. Väldigt opraktiskt. Man kan ju inte föra en konversation med bara två ord. "Godis, gooooodis, X-box X-box X-box, GODIS!" Det blir liksom lite enahanda på något vis.

5. Varför får mitt relativt nya (2-3 år ca.) kylskåp vissa dagar för sig att det hellre vill vara ett frysskåp? Är det ens tillåtet att kylskåp bara sådär får bestämma sig för att: "Jaha, idag är det torsdag, då tror jag att jag vill vara en frys, få se nu, tre grader kall ungefär, det blir bra, och en massa frost också, jättekul!" Finns det inga lagar mot sånt? Jag blir helt förvirrad! Idag ville det dock vara en kyl, fem grader varm. Fem grader varmare än på mycket länge! Que? What´s up egentligen?

Jag bara undrar...

10 kommentarer:

 1. Ja du har inga svar på dina funderingar. Det där med hörseln funderade jag över förra veckan då Simon verkade inte höra vad jag sa, idag när vi var på öron på Lundby frågade läkaren om han hörde dåligt och jag visste inte om han gjorde det eller om han bara ignorerade mig...
  Kram vännen!

  SvaraRadera
 2. 1. Ja verkligen men jag tycker att om man sköljer ner chokladen med lite rödvin så brukar det balansera ut...

  2. Ja visst är det idiotiskt.
  "O vad billig denna var, 99 å 90, inte ens 100 kronor!" H&M är också bra på det där.

  3. Ja är mer irro över att de inte har någon ekologisk standardmjölk för de har slut på mjölkråvara. Hallå, det är ARLA jag talar med eller hur?

  4. Det kallas för selektiv hörsel och är välutvecklad hos alla av manligt kön speciellt men även flickebarn kan vara duktiga på det.
  Vi trodde att N hörde dåligt men så stod jag i köket och viskade "glass" och han kom som en scudmissil från vardagsrummet. Hans hörsel är det inget fel på!

  5. Men hur surt låter inte det där då... Fryst mjölk är inte gott!

  SvaraRadera
 3. Havregrynsgröt som är så gott :-) och nyttigt oxå....

  SvaraRadera
 4. Ja du Evelina. Idag tycks vara den perfekta dagen för funderingar. Jag har absolut inga svar på dina frågor men jag har funderat i samma banor.
  Varför blir man till exempel både fet och finnig av choklad när choklad är så nyttigt?
  Öringarna är jag inte så orolig över men vad jag inte begriper är varför dagens lunch alltid kostar 69 kronor. Varifrån kommer alla enkronor som måste lämnas som växel???
  Osten har jag ärligt talat aldrig funderat över, hos oss är det mannen som handlar och mannen är lat av naturen, han köper både riven ost och färdigskivad ost.
  Det där med öron. Konstigt, det funkar nästan exakt likadant på Isabel, hon har två öron och ingen hörsel utom när orden glass eller godis nämns.
  Vårt kylskåp måste vara släkt med din för den uppför sig exakt likadant. Det är maskinernas uppror... Snart kommer Terminator tillbaka.

  SvaraRadera
 5. Underbara funderingar!
  Älskar att läsa din blogg!

  Hoppas du får en riktigt trevlig helg!

  Kramisar Molle

  SvaraRadera
 6. Så där är alla barn och män... man berättar saker och sedan har de inte hört ett ord?? Mycket underligt! Om man då till exempel inte hade pratat fiske med mannen...
  Får man finnar av choklad? Jag får mina av att sambon och barnen inte hör vad jag säger, så ikväll ska jag äta polly. ;)
  Havregrynsgröt äter jag varje morgon, det är mumsigt! Undrar om man kan strö polly över den???

  SvaraRadera
 7. Visst får man finnar av choklad, helst får man stora kratrar som jag på ryggen, men även stora blaffor i ansiktet, inte kul...
  Men det får mig inte att avstå från min nya favorit, chokladkakan med dajm i, mums!
  Mångra kramar

  SvaraRadera
 8. Jag älskar oxå daim chokladen från marabou!! Det bästa de gjort på länge!!/ Malin Ealbdwa

  SvaraRadera
 9. Oops fick visst med word verification!!

  SvaraRadera
 10. Du är för härlig människa! Det är så kul att läsa om dina funderingar och tankar!!! MERA, MERA!!!
  kram Tina

  SvaraRadera