What a difference a day makes

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne. Är det inte så den går?! I alla fall så stämmer det väldigt bra här och nu.
Igår - regn, rusk, grå skyar, tungsinne och übertrötthet.
Idag - sol, klar och hög luft, lätthet i hjärtat och ett leende i mungipan.
Märkligt hur stor inverkan vädret har på ens sinnelag.
Kanske spelar det också lite in att jag igår fick många timmar hos min underbara frisör som pillade mig i håret, klippte och färgade. Ren avkoppling utan några som helst höga pojkljud ;-)

Jag blev inte ens sur fastän jag skrev ett lååångt inlägg här i morse som försvann med ett poff när jag skulle publicera det. Någonstans där ute i cyberspace finns det kanske, men inte här iallafall ;-)

Idag har jag och Elia varit på shoppingtur för att försöka hitta lite presenter. Elia ville bara köpa en massa saker till sin allra bästaste vän som han säger. En tjej på Noahs förskola som är lika gammal som Elia. Varje gång vi lämnar eller hämtar så börjar de leka direkt, de liksom bara fortsätter där de slutade sist, så gulligt.

Men iallafall, när vi sitter i bilen så pratar Elia för sig själv om allt han ska köpa. "Jag får nog köpa en tröja till henne och en bil och en bok och en boll...(mummel, mummel) så ska hon nog ha en garderob också. Jag måste köpa många presenter...." Gullunge! Och denna lilla dam fyller inte alls år eller nåt sånt. Han vill bara att hon ska ha presenter, av ingen anledning alls antar jag, mer än att han tycker om henne.

Väl i affären gick han direkt för att titta efter en tröja, men hittade tyvärr ingen som föll honom (eller mig ;-) ) i smaken. Det slutade med att han fick köpa en bok. Något annat bra hittade vi inte. Och när vi är på väg hem så säger han bekymrat, "Men mamma, hur gör vi med tröjan och bollen då?" :-)

Hoppsan, nu var det redan middagsdags. Det är väl bäst att fixa det med en gång för snart kommer det väl in tre utsvultna fotbollsspelare som börjar rota i skafferiet annars. Är de hungriga så är de minsann det NU och inte en minut senare och då gäller det att plocka fram de lasersnabba superkrafterna så det går undan ;-)

7 kommentarer:

 1. Tänk den tjej som fångar honom en dag! Vilken lyx att få alla dessa presenter! ;)

  SvaraRadera
 2. Satt i mitt stilla sinne och tänkte att måtte grabben ha de takterna i sig när han blir äldre!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Men gud så gullig han är! Jag sitter här och vara ler. Wow! Tänk om han växer upp och blir lika givmild, damerna kommer att gråta floder av tårar.

  SvaraRadera
 4. Låter som Elia redan träffat sin första kärlek. Något att scrappa kanske?
  Han måste vara en dröm för tjejerna på dagis!

  Håller med dig om att vädret verkligen påverkar humöret. Igår kändes det botten men idag är det toppen.

  Hoppas morgondagen blir lika bra!

  Kramisar Molle som har trassel med bloggen

  SvaraRadera
 5. Gud vilken söt liten solskenshistoria, vad han är gullig!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vad söt och omtänksam han är. *Gullis*
  Hoppas du får en bra dag i regnet.
  Massor av kramar

  SvaraRadera
 7. Så gullig han är det lilla livet!
  Min systers yngta son Victor var väldigt förtjust i en tjej som heter Klara, han var nog 4 år då. När dom skulle åka till dagis en morgon så säger Victor till min syster. Mamma, Klara är vacker som en soluppgång.Vad skall det bli av dessa små killar tro? I dag var det inte lika muntert väder precis. Hoppas att du kan hålla fast dig i stormen i kväll.
  Ha en bra dag. KRAM

  SvaraRadera