Måste bara visa...

vad jag hittade i min trädgård härom dagen. En nyutslagen vallmo, i mitten av oktober. Konstigt eller ej, man blev iallafall glad över att få se den. Så vacker!

Och nu är årets födelsedagar över för denna gången, här hemma iallafall. Men när jag tänkte att jag skulle pusta ut, inflikade någon vänlig själ genast att det nu bara är nio veckor kvar till jul...

Jaaa, jag vet inte riktigt om jag ska hurra eller gömma mig under täcket. Inte för att jag inte älskar jul, för det gör jag verkligen! Och jag älskar advent, alla ljus och förberedelser. Men jag har en tendens att stressa up mig och göra allt till MÅSTEN istället för lustfyllda projekt och den ovanan önskar jag verkligen att jag kunde ändra på.

Bara tanken på alla julklappar, som jag egentligen älskar att fixa blev mig lätt övermäktig... Om jag hittar precis DEN DÄR! saken till rätt person så är det helt fantastiskt och jag gillar att klura, fundera och hitta på. Men när man inte hittat något och i sista stund ränner Kungsmässan runt med barnen gråtandes och svettiga i släptåg. Det är ingen höjdare! Så långt från julefrid man kan komma...

But... jag ska försöka ta det med ro i år. Ska verkligen jobba på det. Och handla julklappar över internet stressfritt (scrapgrejer till alla ;-) ) tända en massa ljus och bara njuta.

Fast så var det ju det där om barnen skulle ha paketkalender... Det är ju bara sex veckor dit, och vad i hela friden ska man stoppa i den?...

Frid till er alla... och mig... ;-)

11 kommentarer:

 1. Funderar på att köra med adventspresenter i år, dvs ett paket var varje advent. Orkar inte komma på olika paket för alla dagar i december...De får varsin chokladkalender istället;)
  Funderar oxå på att köpa över internet. Mycket lättare och som du säger mer stressfritt.
  Förra året panikshoppade jag dagen innan julafton på Kungsmässan, inte bra.
  Önskar dig en härlig söndagskväll.
  Kramar om

  SvaraRadera
 2. Roligt att höra att ni gillade smörgåstårtan!
  Vallmo i oktober- ja, nu är det verkligen upp och nervända världen.

  Har inte börjat fundera på jul ännu men vet att det kommer fort. Har dock bokat in vårt traditionella pepparkakshusbak (med kompisar) redan.

  Julkortsgörandet vi pratade om på maran kommer att gå av stapeln den 11 november. Du kan väl maila mig om du vill komma?

  Ha en trevlig söndagkväll!

  Kramisar Molle

  SvaraRadera
 3. Visst är det knepigt i naturen?! Min gubbe var o kollade till jordgubbslandet och tro det eller ej..men det kommer jordgubbar en andra omgång!!!
  Visst är det mysigt med julen! MEN det får inte bli stressigt för då är det pest. Jag har som mål att vara klar med alla julklappar innan december börjar! Gör en lista på sånt som du absolut inte kan vara utan och försök att planera in det i almanackan. Så att du kan njuta och känna julefrid!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 4. JAg känner igen stressandet så väl. För mig är det just paketinköpen som känns jobbigast. Vad ska man ge till alla som inget önskar sig? eller till brorsdottern som får allt???

  Vi borde ta det lugnare alla tror jag så att vi alla fick lite julefrid.

  SvaraRadera
 5. Ja tiden är ur led, min systers vårlökar börjar komma upp på hennes balkong...
  Du MÅSTE lunga ner dig lite gumman, jag blir orolig för dig annars.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Strunta i paketkalendern!!!
  Tänkte på det senast igår och kom
  fram till att det blir ingen i år!
  Funderade faktiskt oxå på adventspresenter... men å andra sidan.. varför? Det kanske räcker med fina julklappar! Så får barna längta riktigt ordentligt!;) Tänk vad bra att bara fokusera på julafton! Jätte skönt.
  Puss på er alla! See u / Malin

  SvaraRadera
 7. Underbart foto!
  Vi hittar fortfarande smultron då och då.
  Visst är julen underbar håller men dig om att man stressar. Men vet du vad jag har upptäckt att även om man inte stressar så kommer julen i alla fall.
  Ha en bra dag. KRAM

  SvaraRadera
 8. Måste bara fråga, är det din fina layout som syns i SweScrapbooks blogg?
  Kramar om

  SvaraRadera
 9. Ja men det måste det vara va? Jag tycker mig känna igen ditt vackra ansikte.

  SvaraRadera
 10. Det var nog min ja... kul!

  SvaraRadera
 11. Gisses människa vad du stressar i livet. Allt behöver inte vara perfekt. Kanske skulle du ta och prioritera lite innan det är för sent.

  Så säger jag som idag är vis av erfarenheten vad för mycket stress gör med en kropp. Tyvärr kan jag inte backa och ändra på någonting.

  Hoppas att vi ses i på någon mara framöver.

  SvaraRadera