Konspirationsteorier

Igår var jag och småpojkarna och hälsade på min gamla bästis från högstadiet. Vi är ganska dåliga på att höra av oss, så det var några år sedan vi sågs (fast vi bara bor ca. 20 min. ifrån varandra *skäms*) men det är alltid lika roligt att ta vid där vi slutade sist och frossa i gamla tonårsminnen :-)

Pojkarna hade också roligt, då hon har barn i deras åldrar och de fann varann och började leka direkt. Efter en stund gick Aron, Noah och mellankillen ut i skogen för att leka och en stund senare gick den äldre killen i hennes barnaskara med kompis också ut.

Allt är frid och fröjd tills Aron kommer in och gråter för att han fått en "sten" i huvudet, enligt mellanbrodern, som bedyrar att det var storebrodern som kastat. Huvudet var dock helt, gråten tystnade snart och när storebrodern kommer in så säger han att han inte alls kastat någon sten utan att småkillarna själva stått och viftat med pinnar och dylika tillhyggen. Vi gör ingen stor affär av det hela och nystar inte mer i historien som snabbt glöms av.

Men sedan när vi ska åka hem och satt oss i bilen så utspelar sig följande samtal...

Aron: "Mamma, det var ingen sten jag fick i huvudet."
Mamma: "Nehej...jag hörde att ni stod och viftade med pinnar själva, så det kanske var en pinne du fick i huvudet då?!"
Aron: "Njäää, det var nog ingen pinne."
Mamma: "Ni kanske hade stenar själva då, så det var någon av er som av misstag hystade iväg en åt fel håll?"
Aron: "Näää, det var nog ingen sten. Kanske en pinne, eller så var det kanske en kotte. En stenhård kotte. Det kanske satt en ekorre uppe i trädet och åt och så kastade han kotten i mitt huvud." (Helt allvarlig och superengagerad.)
Noah: (som suttit helt tyst måste nu bara få säga det viktiga som han kommit på)
"Aron, Aron... ekorren samarbetade säkert med dom andra!"

Efter en sådan kommentar får en mamma bita sig i läppen och stirra på vägen för att inte bryta ihop alldeles. Tänk att till och med ekorrarna kan konspirera emot oss. Nu kan vi inte gå säkra någonstans!

Och idag regnar och blåser det...IGEN! Men jag fick en lapp från posten igår att mitt USA paket med albumkiten från Creating Keepsakes hade kommit, så det ska jag hämta idag. Då kan det väl få regna då, om det så gärna vill det. Jag har ju lite roligt inomhuspyssel som väntar. :-)

Men först ska vi iväg och rasta pojkarna lite hos kompisar och jag får också en trevlig mamma-mamma stund. Vi har ju höstlov denna veckan, så det gäller att hitta på lite kuligheter för att undvika total demolering av huset ;-) Det räcker med den tid de vanligtvis har på eftermiddagarna. Mer orkar jag inte städa ;-)

Så, off we go. Ha en bra dag alla och om ni ska ut i skogen, SE UPP!! Man vet aldrig när ekorrarna anfaller härnäst :-)

7 kommentarer:

 1. Skrattar högt:) Jag lovar att se upp för ekorrarna hädanefter, de verkar mycket lömska.
  Hoppas du får en härlig pysseldag i höstrusket.
  Själv längtar jag hem till mina stämpelmotiv som jag stämplade igår. De bara skriker på mig om att få bli målade.
  Men det var ju det där med allrummet också...måste ju riva lite tapet där med...urk...

  Kramar om

  SvaraRadera
 2. Jag tar betäckning!
  Helt underbar kommentar!
  Spännande med scrappaket.
  Klart jag har privata kortkurser, fast det behöver ju inte du, jag vill bara att vi bestämmer en dag så vi kan träffas... det var ju så länge sedan!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag som brukar tycka ekorrar är söta... och vara rädd för att möta vildsvin och annat! Nu ska jag nog hålla mig inne och inte trava runt i skogen! ;)

  SvaraRadera
 4. Ha ha!!!! Härliga ungar!
  Jasså ni har regn ni... här snöar det! 5-10 cm har det väll kommit hittills, men det har ine slutat än... jag behöver köpa en mössa!
  Saknar er massor och håller på att längta ihjäl mig efter julen när jag äntligen ska få komma hem. Kraaaaam

  SvaraRadera
 5. Åh vilka underbara tankar de små liven går runt och bär på. Jobbar själv som förskollärare och får dagligen höra sådana här guldkorn.

  kram Annika

  SvaraRadera
 6. Hi,hi..barn är för härliga! Snacka om fantasiförmåga!
  Hoppas att du hade trevligt på mammaträffen!
  Vill se bilder på ditt härliga scrappaket!!
  kram Tina

  SvaraRadera
 7. Det var härligt att läsa.
  Jag skall akta mig för ekorrarna när jag går till skogen med hunden.
  Bammie

  SvaraRadera