Dammsuga är dödens tråkigt...

Määään ( eller man, om man skriver det på lite mer korrekt engelska), är jag trött på att dammsuga eller? Svar: JA!!!!

Jag vet att jag inte ska klaga, för jag får ju mitt arbetsrum renoverat. Men det är verkligen tröttsamt tråkigt att dammsuga kök, vardagsrum och hall för att bara fem minuter senare upptäcka att golven på nytt är täckta av tapetflagor och slipdamm. Allt detta dittransporterat av mannens och barnens strumpor.

Sannerligen hade det verkligen varit väldigt praktiskt om de hade fattat finessen med att ha innetofflor precis som jag gjort. Då hade inte hälften så mycket skräp släpats runt = mycket mindre att dammsuga. Fast i och för sig så är det ju inte någon av dem som dammsuger heller så.... då känns det väl såklart mindre viktigt ;-). Men man kan ju tycka att de iallafall skulle uppskatta att slippa frysa om fötterna på våra kalla golv. NOT!!! Så är uppenbarligen inte fallet! Inga tofflor inom synhåll.

Postar inget renoveringsfoto idag. Det är bara väggar som blivit klara för att målas på och taket som blivit målat. Taket är vitt, och det var det innan också, om än lite gulnat. Så det blir ju inte direkt någon AHA-upplevelse för alla som väntat sig en fantastisk förändring. Ni får tåla er lite, snart ska det målas väggar! Det borde göra sig lite bättre på bild.

Men vänta nu lite. Jag kom just på en strålande(?) idé!!!! (Ibland liksom bara ploppar det till :-) ) Tänk om jag skulle ta av mig mina innetofflor och gå omkring i bara strumplästen jag också. Om jag undviker att gå in i arbetsrummet och smutsa ner mig, skulle mina strumpor då istället fungera som uppsamlare av de andras skräp? Då hade jag ju sluppit dammsuga så ofta. Jag hade bara kunnat byta strumpor en....250 gånger om dagen...kanske blir det lite dyrt?...jag äger nog inte 250 par strumpor när jag tänker efter...suck, ja, tanken var god, men det får nog bli min trogne dammsugarvän i fortsättningen också. Jag hade nog ändå inte velat gå och frysa om fötterna...

2 kommentarer:

  1. Jag kommer ihåg hur det var när vi målade i köket och matsalen då skulle ju väggarna bredspacklas och slipas innan målnig. Detta damm var ju ÖVERALLT!!!!! Kan du inte vira sådana där breda Vileda skurremsor runt fötterna dom skall ju ta upp allt?? sedan är det ju bara att hasa runt överallt och vipps har du städat också. Ha det gott. Kram Bettan

    SvaraRadera
  2. Min mamma påstår att det finns någon slags fuktiga trasor i ask att köpa som fullkomligt suger i sig smuts och annat, sådana kan du också ha runt fötterna, säkert skönt som inpackning eller något!
    Kanske blir kallt??? Går de att värma i mikron först tro?? Som våtvarma omslag??? Du får prova dig fram! =)

    SvaraRadera