Sitcoms och snabba repliker

Jag har funderat på det här lite... Hur kan de i sitcoms och komedifilmer hela tiden hitta så fyndiga och snabba repliker? Det bara rinner ju ut roligheter ur munnen på dem, hela tiden. Jo... manus, jag vet, men vissa människor är ju faktiskt nästan sådana i verkligheten också.

Sådana där snabba repliker kommer jag ALDRIG på. Om jag inte är nästan medvetslöst trött och überfnissig vill säga. För det mesta är min stackars mammahjärna istället nästan på gränsen till härdsmälta. Tänk bara alla fem miljarders saker man ska koma ihåg under en ynka dag. Åka hit, åka dit, tvätta det, eller det, plocka här, hjälpa till där, lägga det på rätt ställe, skjutsa i rätt tid, passa den och inte glömma den, packa det där och packa upp det där, ring hit eller dit, skicka med det och inte det andra, svara alla som tjatar på en gång och samtidigt utföra det ena eller det tredje...

Läste ett bra citat i en Papercraftstidning. Det var nåt såhär..."If evolution really works, how come mothers only have two hands?" (Milton Berle) Jag skulle vilja lägga till, "...and how come mothers only have one brain?" Ibland känner jag mig i skriande behov av åtminstonde en eller gärna två backuphjärnor, där man kunde lasta av lite överflödig information och viktiga komihåg saker.

Jag menar, med allt detta gytter i huvudet, hur ska man hinna med att säga lustigheter när man liksom har nog med att komma ihåg om man över huvud taget skulle prata - eller om det var nu som det var guldläge att var tyst. Kanske blir det lite roligt ibland, men inte för att man lyckats vara särskilt fyndig utan för att man tappar ord eller pratar baklänges i all sin tankeförvirring.

Mina mest dräpande kommentarer kommer jag på efter jag gått och lagt mig, vid den där tiden när hjärnan börjar snurra hysteriskt som en hårddisk som sjunger på sista versen, precis innan man ska somna. DÅ minsann, då kan jag komma på de allra mest fantastiska svar och lustigheter som hade passat bra i olika situationer under dagen.

Men vad är de till för nytta då? Vid halv tolv-tolv tiden är det ju liksom inte riktigt läge att lyfta luren för att ringa och berätta att: "Du, du vet innan idag när du sa det där...då skulle jag egentligen svarat såhär. Ha ha ha...lustigt det hade blivit då va?!"

Nehej, inte det nej... ingen som tycker det är roligt att bli väckt för att höra ett fyndigt svar som borde givits, säg cirka åtta timmar tidigare? När ska jag få tid att uttrycka mina lustigheter då? Kanske borde jag öppna en telefonlinje dit andra mammor med överbelastade hjärnor kan få ringa sent på kvällarna för att få roliga svar och skämtsamheter som de kan använda under morgondagen?! Är det måntro min enda chans?! Eller så fortsätter jag bara att vara en allmänt förvirrad och lagom tråkig mamma i mina bästa år. Det kanske är säkrast...

6 kommentarer:

 1. Tittade du på West Wing (Vita huset) igår eller?
  =)

  SvaraRadera
 2. Din kära syster som bara är ringa 20 år och inte har fått ett enda litet barn kommer alltid också på de fyndiga svaren och dräpande svaren 8 timmar försent och precis som du, när det är dags att slummra in. Så det kanske inte bara har att göra med moderskapet det kanske ligger lite i generna också...tyvärr.
  Jätte fin LO (man säger så tror jag mig ha förstått?) på Ann-Sofi föressten! Du är bäst och jag blir ju lite avundsjuk! =)

  SvaraRadera
 3. Ja du att komma på kvicka kommentarer är inte så lätt, jag skulle nog kunna vara med i den telefonkedjan sent på kvällen eller i mitt fall tidigt på morgonen då fungerar jag bra!
  Det ska bli kul att träffas på maran då kan vi sitta och kläcka kvicka kommentarer hela kvällen!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tänk på mig då som blev helt väck i hjärnan i flera månader! Nu börjar jag vakna till lite igen... tror jag... så snart är jag super-kvick och kul! =)Tyvärr är det inte alltid bra när kvickheter hoppar ur munnen direkt, kan bli lite "för kul" om du förstår vad jag menar. ;)

  SvaraRadera
 5. Du har smittat mig, var tvungen att testa denna blogg-trend,,,bättre sent än aldrig, har precis startat.....

  SvaraRadera
 6. Du är för härlig du!
  Alltid lika roligt att läsa här inne på din blog.
  Håller med om att det skulle vara bra med fler hjärnor iblad och att man såg ut som en bläckfisk med 8 st armar.
  Ha det gott. Kram

  SvaraRadera