Nu är våren kommen

Nu är våren här igen! Alldeles säkert, för nu har det börjat klia i trädgårdsfingrarna.

Varje vinter, sådär mitt i nån gång, när det är mörkt, ruskigt och eländigt, så tänker jag: Äsch, jag kanske ska "strunta" i trädgården i år. Inte lägga så mycket tid på den. Det känns bara jobbigt...

MEN...så fort snön försvunnit och vårlökarna börjar titta upp ur rufsiga rabatter så, kadoff... kommer "kliet" i fingrarna tillbaks. Det är likadant vartenda år. Nu vill jag bara ut och kratta, riva bort gammalt risigt, planera för nya planteringar och årets trädgårdsprojekt.

Igår kunde jag inte hålla mig längre, utan beställde årets första plantor från Rosenlust. Man hör ju bara på namnet att de har trevliga plantor där och det var helt omöjligt att låta bli att köpa.

Det blev Praktnäva, Blå bolltistel, Höstflox, Alpmartorn och Höstvädd. Sedan vågade jag inte beställa mer, jag måste ju ha lite pengar kvar till scrapgrejer också. Plantorna kommer hem lagom tills det är dags att planera ut dem och nu gäller det bara att lista ut var bästa platsen är att påta ner dem i rabatterna. Trevligt huvudbry!

Det är med blommor som med scrapsaker. Man kan aldrig få nog av dem. Och det finns alltid något litet hål att fylla med något nytt. Svårt att prioritera vilket som är viktigast bara... Men det behöver man kanske inte. Det ena gör man ju inomhus och det andra utomhus. Det måste ju vara trevligt på båda ställena...eller?! ;-)

3 kommentarer:

 1. Tänk vad vår trädgårs skulle gilla dig, den har gått från att blivit omhuldad och älskad av de förra ägarna till att mer och mer bli en vildvuxen snårskog av de nuvarande ägarna. Jag önskar verkligen att jag hade intresset men det är verkligen inte min grej...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det ena gynnar det andra. Tänk vad många fina foton du kan ta på din trädgård för att sen och scrappa, du kan ju göra ett eget album om din andra hobby. detta kan du ju göra på vinter och på så sätt får du njuta dubbelt. Bra va? Fedex hade varit hos Elli i går när hon jobbade dom skulle komma tilbaka idag så håll tummarna så att det var från Bosskut.
  Ha det gott. Kram Bettan

  SvaraRadera
 3. JA MÅ DU LEVA, JA MÅ DU LEVA. JA MÅ DU LEVA UTI EVIGHET. JAVISST SKA DU LEVA. JAVISST SKA DU LEVA, JAVISST SKA DU LEVA UTI EVIGHET!!!!
  Grattis på födelsedagen älskade Evelina!!!
  Vad underbart att du är på G med trädgården! Alla ska veta vilken fröjd det är att se Ahlgrens land!
  Få se vad du tycker när posten kommer!? Kanske en hjälp.......!?
  Önskar dig en riktigt härlig födelsedag med många uppmuntringar!
  Bless you och tusen kramar!
  Din kärmor

  SvaraRadera