Vi testar gryn och frön

Förra veckan och denna har jag och smågrabbarna gjort oss två nya bekantskaper i livet. Det handlar om SMÅ kompisar. Goda kompisar som är nyttiga för kroppen.




Förra veckan testade vi att äta BULGUR. 
Fullkornsbulgur för att vara mer exakt. 
GOTT blev betyget. Jag kokade bulgurgrynen och blandade dem sedan med stekta wokgrönsaker, till det serverade jag lammfärsbiffar och alla grabbsen åt med god aptit. Efter kokningen och innan blandningen med grönsakerna blev jag liiite tveksam faktiskt. Det såg inte jättegott ut! Isch... Det var ju fullkornsbulgur och färgen såg inte alls rolig ut. Men smaken och konsistensen var faktiskt riktigt god och blandat med grönsaker såg det aptitligare ut. Vi gör det med säkerhet igen.




Igår så testade vi så QUINOA.
Ett litet pyttigt frö som ser ganska oansenligt ut men som är fullsmackat med proteiner och andra nyttigheter. Jag köpte en paket för ganska länge sedan men det har inte blivit av att vi testat. Men nu slog vi till. Jag blandade även denna gång med wokgrönskaker och nu blev det fetagratinerade kotletter och kall youghurtsås som tillbehör.
GOTT - JÄTTEGOTT sade alla små huliganerna i mun på varandra och ingen var gladare än mamman. Trevligt att de vill äta något som är nyttigt OCH lättlagat. Lite variation till pasta och potatis är ju aldrig fel.
Bulgur var gott tycker jag, men quinoa var ännu godare. Jag och de tre små gri..., förlåt sönerna ;-) rekommenderar er att - tänja era gränser, låta smaklökarna få nya vingar,  prova båda och känn er nyttiga och nöjda!

12 kommentarer:

  1. Hej vännen!
    Vad bra att du har testat dessa produkter på dina små gri... jag menar barn först - nu kan jag ju laga detta till mina två små och en stor ... och säga: "Det är jättegott! Det tycker i alla fall dom!" (ja - ni alltså!)
    Tack för att du är en föregångare och för inspiration!!
    Love Sabina

    SvaraRadera
  2. ja, det här får jag nog testa!
    Du, har du köpt nått idag på loppisen?
    Jag är så NYFIKEN !!!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. ja,det var ju en aningen tomt i hyllorna när jag var där i måndags...Det var nog så att de fyller på på fredag...eftersom det ska vara lördagsöppet!
    Jag har fått låna Tomas fotoskrivar som man kopplar till kamran! Jätte kul!!!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Bulgur har jag ätit men inte quinoa. Får ta och testa detta. Det är bara det att mina två små pojkar är såååååå kräsna och äter helst bara pannkakor, köttbullar och makaroner. Fiskgratäng går oxå bra...
    Tur att de gillar all mat på dagis i alla fall;):)
    Kramen

    SvaraRadera
  5. hej marika här jag äter jätte mycket av varje då vår spa-buffe innehåller det varje dag ..min favvo är QUINOA..lågt GI...
    det lever jag på ofta ..skall gå ner och det har börjat bra ...kram din syster i herren...

    SvaraRadera
  6. Vad har du för barn som äter allt...eller så lagar du hemskt god mat! Får nog åka dit med alla mina pojkar stora som små så kanske dom oxå äter lite av allt det där... ;o)
    Jag brukar göra quinoa..*mums* och blandar jag det med något så äter Melvin...men inte mina andra söner. Oooa..det kan ju vara hemskt äckligt farligt... Men jag ger mig icke! Kanske ska testa den andra sorten du skrev om! Du har inga smarriga recept som du kunde skriva upp i matbloggen som dina barn äter med just dessa ingredienser? Vore jättesnällt =D

    Kram/Cattis

    SvaraRadera
  7. Bulgur har jag testat på restaurang, men näää... Kan ju iofs vara dåligt tillagat, men purk vad jag inte tyckte om det..
    Måste testa quinoa också ;)

    Kram!!

    SvaraRadera
  8. Visst är det kul med ungar som äter mat?! har en kompis vars barn inte tycker om något. Inte ens vanligt ris. mina älskar bulgur, men där är det ju jag som inte är så förtjust... Men det skulle jag aldrig säga till dem heller!
    Sköt om dig!
    Hanna

    SvaraRadera
  9. Visst blir man glad när man hittar nåt nytt som är gott! Har ni testat fullkorns-couscous? Ett tips kan jag säga...KOmmer ett recept innehållande det på min blogg snart :)

    Kram /Jes

    SvaraRadera
  10. hej! ja jag fundera att åka en sväng på lördag. Försöker att få mannen att vilja hänga med. Jag vill oxå börja fixa vårt kontor! Få ordning i röran. Allt är ju urröjt. Ska kolla om de har lagningstapet på måleriaffären. Tar man en sån slipper man uderarbetet..skönt va.. Och sen kan man måla över.
    Kände ni för bio nån dag? Hur passar det för er?
    Kram Anna

    SvaraRadera
  11. Här hemma heter cous cous och bulgur småmakaroner, allt för att få i dom det. :O) Tyvärr har jag en här hemma som verkligen hatar wokgrönsaker!

    Vinterkramen Anna

    SvaraRadera
  12. Quinoa brukar vi äta här hemma, alla gillar det, även Laban som säger att det är en delikatess! Har du provat röd quiona? Nästan godare faktiskt...

    SvaraRadera