Nystart i köket

Nu efter alla moffliga helger med massor av godis och konstiga mattider så längtar jag efter att få lite struktur. Inte bara i livet utan i köket också. Jag längtar efter måltidsplanering, shoppinglistor och trevlig VARDAGLIG malagning... OCH efter några nya köksgrejer. Jag känner nästan att jag MÅSTE ha dom här grejerna för att få ordning på vårt matliv ;-) Eller så kan det kanske bara vara shoppingtarmen som suger lite, men jag tror inte det ;-)
Smarta, snygga (nåja) men iallafall mycket braiga köksgrejer har jag hittat hos IKEA. Nu måste jag ta mig dit bara, annars får det bli ICA pizza hela våren... NOT NOT NOT!!!! (Mera riktig mat åt folket!)

IDEALISK durkslag. Som man kan dra ut handtagen på och hänga över diskhon. Tänk bara så bra att skölja sallad och grönsaker i. Mina tre andra durkslag är säkert inte hälften så praktiska. Hrm...*visslar*

KONCIS sås-redningsvisp. Den här bara MÅSTE jag införskaffa. För en sådan hade min köksidol, The Pioneer Woman, på ett kort i sin blogg och den såg SÅÅÅ bra ut. Hennes såser blir säkert dubbelt så goda som mina.

STRILA urkärnare. Min gamla urkärnare är mystiskt försvunnen. Eller så gav jag bort den till lillasyster när hon flyttade kanske? Jag minns inte riktigt. Borta är den iallafall och hela hösten saknade jag den. Nu är det dags för en ny.

UGN bringare. Superbraig glas-mått-bringare med både dl, cups och oz. Perfekt nu när jag hittat så många smaskiga amerikanska receptsidor. Så slipper jag hålla på med joxet att omvandla alla mått. Det tar ju EVIG tid... som jag inte har :-)

7 kommentarer:

 1. jag gripande mega langtar efetr er!!!!! Kan du inte lagga upp lite foton sa jag inte forglommer hur ni ser ut! Puss puss puss!!!!!!!
  By the way, jag tror inte att du har gett bort urkarnaren till mig... tror...

  SvaraRadera
 2. ett sånt där durkslag skulle jag allt vilja ha. Vanliga durkslag är inte så bra.Det man har i durkslaget hamnar ju gärna utan för i den ofräscha slasken! nej! inte trevligt.
  Jag skulle gärna vilja se en bild på den kökshylla när den är klar annars för jag komma "live" och sen den.

  Kram kram anna

  SvaraRadera
 3. Jag stavar verkligen som en kratta. Antingen får jag ta en stavningskurs eller ta det lite lugnare. jag tror det senaste förslaget är lösningen! Anna.

  SvaraRadera
 4. *Ha Ha* Kära Anna! Jag tror ockdå att det senare alternativat är lösningen på dina problem... :-)

  SvaraRadera
 5. ...säger jag och stavar fel själv... ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag har lite "lätt dyslexi", när jag har bråttom. Ska lugna ner mig litet, skriva och sen läsa igenom. Så att jag ej missar något. Ej ha så bråttom.
  Gå in till mig och kolla. jag har städat vinden hittade lite trevliga ting i röran host, host!!!
  Från en dammig Anna

  SvaraRadera
 7. Tack för ditt besök!

  Visst är det så mycket man skulle vilja ha ...byta ut ..köpa för att få till det......Vackert durkkslag.

  Ha´det så gott!
  Miamaria

  SvaraRadera