Mitt kök, del 1

Idag har jag och Anna varit på loppisrunda. Som vanligt hade hon med sig mängder hem och jag lite grann. Men jag känner mig nöjd ändå. Jag ville nog inte ha mer egentligen... för då hade jag säkert släpat hem mer. Känner mig lite mätt just nu. Inte loppismätt - O nej då! det blir man väl aldrig, men sakmätt. Men det ska väl gå över det också! *Ha ha*  Fast man kan ju HOPPAS att det sitter i en stund. Det är ju om inte annat ganska hälsosamt för plånboken :-)

Vad jag fyndade idag - och i onsdags (det har jag inte heller visat än) ska ni snart få se, men inte idag. Jag hade tänkt visa lite bilder på mitt kök istället. Ena halvan... Tog lite kort igår ändå, även om det typ var gråare än grått hela dagen. Orkade inte bry mig. Ska man vänta på ljus så kan man ju inte fota på flera månader och det går ju inte för sig...

Kicki (Sannasmamma) efterlyste foton på hur det ser ut hemma hos oss för flera månader sedan. Gumman! nu är jag igång... förlåt att jag är så trögstartad. Eller ja, lite hemma-hos bilder finns det ju här i bloggen, kolla under tagen "Hemma hos mig", men nu var det då tänkt att det skulla bli lite fler. Håll till godo, vi börjar nu...


Det blev matplatsen som fick vara först ut. (Det var bäst ordning där...hrm... *himlar med ögonen*) Här ser ni den åt höger...


...och här åt vänster. Tavellisten har ju varit med på bild förut, likaså mina väggord som jag äääälskar!! Bordet är väl den enda möbeln som inte är begagnad. Det är ett ekbord från IKEA, 220 cm långt, så vi får plats med MÅNGA gäster. Stolarna däremot är loppisfynd som blivit målade och den gamla kökssoffan har vi fått av min morbror och moster. 


Såhär blev ljusbrickan när tulpanerna åkte ut. Jag kunde inte låta bli att köpa några pärlhyacinter. De är ju så söta! Lite hjärtan på tråd (också en favoritväxt) och spansk mossa piffar upp "anrättningen" lite grann.


Här är ett av fönstren. Vi har sådana här djupa fönster i hela huset eftersom väggarna är av timmer och det gillar jag mycket!


Fönstret up close. Med den nyinköpta primulan. Ni ser väl hur levande den ser ut *skratt*. De här stora primulorna, även kallad fönsterviva, är jättebra och mycket tåligare än de små. Förra året hade några på jobbet i växthuset som blommade oavbrutet från våren ända tills vi stängde för säsongen i juli och hade vi haft öppet längre hade de fortsatt att blomma. De kan blomma ända till sent på hösten. Det är väl dock tveksamt om den blir så långlivad här hemma. :-)


Här är kökssofffan lite närmre inpå. Den är en suverän prylslukare, men under locket kommer ni inte! Man kan ju inte ha superordning överallt eller?! ;-) Jag är dock lite ambivalent om huruvida jag ska måla den vit eller inte. Kära mor avråder mig å det bestämdaste men jag är inte helt övertygad... gillar ju vitt. Får nog fundera lite till på den frågan.


Under tiden jag funderar har den iallafall fått lite nytt tyg på sig. Julklädseln fick åka in i garderoben nu. Eller nytt och nytt, det är ett gammalt Ikeatyg som jag haft jättelänge. Jag köpte en stooooor bit och jag gillar det fortfarande lika mycket fast det har åtskilliga år på nacken. Älskar kombon rött och ljusblått. Den tröttnar jag inte på i första taget. Tur det för jag har fortfarande tyg kvar att använda till något annat. Kuddfodralen är från Linum, men naturligtvis fyndade på Linums "lagerförsäljning", eller vad det nu kan kallas. Fullpris, vad är det?! *Fniss*

Det var den sidan av köket det. Nästa gång får ni väl se vad som var "bakom ryggen" på mig när jag fotade. Där är själva köksdelen, men den kommer en annan dag för nu måste jag gå och hjälp mannen med pizzabaket. Han har fått fixa det mesta helt själv så nu får jag väl göra en liten insats. Ha en trevlig kväll alla därute.

15 kommentarer:

  1. Vad mysigt det ser ut! Gillar verkligen dina "väggord"! Tack för titten! / Elin

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig och mysig blogg! Har själv 3 små vildingar hemma; 2 flickor o 1 pojk så det är livat och glatt här också! Fint kök du har! Kommer gärna tillbaka hit. Ha en skön Söndag! Kram Camilla

    SvaraRadera
  3. Jaaa!!! Va kul att kika in hos er =)
    Mera mera... ;)
    Superduperfint!!
    Kramis!

    SvaraRadera
  4. Kul att få komma in i ditt kök. Tycker också att soffan skall få bli vit.
    Ha en bra dag i solen vännen.KRAM

    SvaraRadera
  5. Vilket fint kök du har, såg så rymligt ut.
    Håller med om att kökssoffan ska bli vit. Målade min för ett tag sedan och blev jätte nöjd. Min mamma var oxå lite skeptisk, men nu tror jag hon tycker att det blev bra :)

    Ha det bra/ Wilmas vind

    SvaraRadera
  6. ja kära vän du har det ju så mysigt.Du har världens finast hus! Det vet du att jag tycker.
    Har du sett min fina lampa...nu är den under pensel...
    Kram

    Du tack för fikat....gott!!!!

    SvaraRadera
  7. Så himla mysigt ni har det, du har verkligen öga för att få till det!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Hej, klart du får länka mig, blir bara glad! O här är så fint som alltid.. Önskar dig en trevlig söndag, Kram Malin

    SvaraRadera
  9. Så jättefint ni har det därhemma, jag älskar verkligen den här stilen!
    Gillar allt! Kanske ett heminredningsuppdrag med total makeover i vårat kök, skulle passa?!?!

    SvaraRadera
  10. Ett underbart kök!!! Det ser såå mysigt ut!!
    Etiketterna har jag köpt hos Magnolia, kommer inte på vad de heter så här på rak arm. Får kolla när jag kommer hem idag:)
    Kramar om

    SvaraRadera
  11. Åh, vad mysigt det ser ut!
    Älskar sådana djupa fönster som ni har, underbara!

    Kramisar

    SvaraRadera
  12. hej kära vän.Springer mellan datorn och köttfärssåsen, läxläsning och annat som vill ta min tid! JAG VILL JU BARA BLOGGA!Men det funkar inte så bra...Ska sätta mig ikväll om jag får ha datorn ifred!!
    Nu har mannen tapetserat nästan färdigt!!Det blev jag så glad för!!
    Lampan har fått ny skrud!Den blev jätte fin!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Ja! Vad kul att få se mer av ditt hem!
    Jättemysigt kök!

    :-)

    SvaraRadera
  14. Ååååh! Vilket härligt hus ni verkar ha... Och fint har du gjort!

    Mer bilder! Det är ju jätteroligt att spana in hos dig på det här viset också =D

    SvaraRadera
  15. Ja...men...hallå! Hur mysigt hade inte ni då!! =O Jag blir sugen på att åka över på en kopp te och sitta där en stund och koppla av i köket! ;)

    Kramis!


    http://kathis.blogg.se/

    SvaraRadera