Eller ja.. kanske halvallmän, eller liite allmän iallafall. Här kommer fiskpuddingen.
Jag brukar göra den i en inte så stor och lite högre form, det brukar funka bra.
Fiskpudding
400 g fisk (torsk, sej eller liknande)
1 knippa gräslök eller en bit purjolök
3 msk margarin el. smör
4 msk mjöl
5 dl mjölk
2 stora ägg
salt, peppar
ströbröd
Sätt ugnen på 200°
Koka fisken, häll av vattnet och mosa fisken med en gaffel. Låt svalna lite.
Gör en bechamelsås – smält margarinet i en gryta, rör i mjölet och häll i mjölken lite i taget under ständig omrörning. Låt koka upp, krydda med salt och peppar till önskad smak och koka några minuter.
Finhacka gräslöken eller purjolöken.
Blanda mosad fisk, såsen, ägg och lök i en bunke.
(Krydda ev. mer om det behövs)
Häll alltihop i en smord form.
Strö över ströbröd och grädda i nedre delen av ugnen ca. 45 minuter.
Servera med kokt potatis, ärtor och lite smält smör.
Hmm.. Kanske inte så tokigt!!:-) Men ordet "fiskpudding" låter inte sådär jättegott.. Haha! Ska nog prova ändå;-)
SvaraRaderaTack för receptet!!
Kramen!
Vi kan ju alltid kalla det "creme de la creme fishsoufflé" istället... ;-) Mer lockande? :-)
SvaraRaderaHur gott låter inte det här?! Tack!
SvaraRaderaTack snälla för receptet!
SvaraRaderaSka testa det på mina barn.
Kramar om
Låter mumsigt. Måste bara komma på hur man kan ersätta ägg och mjölk.
SvaraRaderaTack!
Ha en bra lördag!
kramisar
Låter jättegott!
SvaraRaderaTycket att det nya namnet "creme de la creme fishsoufflé" lät smarrigare.
Ha en underbar helg.
KRAM
Tackar och bockar, jag fortsätter härmed att utbilda mina barn i fiskätandets konst och hoppas att receptet gör succé!
SvaraRaderaIdag ska detta recept testas hos mig =).
SvaraRaderaLåter gott! Ska meddela resultatet senare ;-)
Det ser jättesmarigt ut. Det sall jag testa.
SvaraRaderatack för receptet
kram bammie
Hmm receptet på fiskpudding ska jag nog prova, fisk är gott. Så länge det inte är ben i fisken...
SvaraRaderaJag ska döpa den till Evelinas Fiskpudding...*blink*