På allmän begäran

Eller ja.. kanske halvallmän, eller liite allmän iallafall. Här kommer fiskpuddingen.
Jag brukar göra den i en inte så stor och lite högre form, det brukar funka bra.

Fiskpudding

400 g fisk (torsk, sej eller liknande)
1 knippa gräslök eller en bit purjolök
3 msk margarin el. smör
4 msk mjöl
5 dl mjölk
2 stora ägg
salt, peppar
ströbröd

Sätt ugnen på 200°
Koka fisken, häll av vattnet och mosa fisken med en gaffel. Låt svalna lite.
Gör en bechamelsås – smält margarinet i en gryta, rör i mjölet och häll i mjölken lite i taget under ständig omrörning. Låt koka upp, krydda med salt och peppar till önskad smak och koka några minuter.
Finhacka gräslöken eller purjolöken.
Blanda mosad fisk, såsen, ägg och lök i en bunke.
(Krydda ev. mer om det behövs)
Häll alltihop i en smord form.
Strö över ströbröd och grädda i nedre delen av ugnen ca. 45 minuter.

Servera med kokt potatis, ärtor och lite smält smör.

10 kommentarer:

  1. Hmm.. Kanske inte så tokigt!!:-) Men ordet "fiskpudding" låter inte sådär jättegott.. Haha! Ska nog prova ändå;-)

    Tack för receptet!!
    Kramen!

    SvaraRadera
  2. Vi kan ju alltid kalla det "creme de la creme fishsoufflé" istället... ;-) Mer lockande? :-)

    SvaraRadera
  3. Hur gott låter inte det här?! Tack!

    SvaraRadera
  4. Tack snälla för receptet!
    Ska testa det på mina barn.
    Kramar om

    SvaraRadera
  5. Låter mumsigt. Måste bara komma på hur man kan ersätta ägg och mjölk.

    Tack!

    Ha en bra lördag!

    kramisar

    SvaraRadera
  6. Låter jättegott!
    Tycket att det nya namnet "creme de la creme fishsoufflé" lät smarrigare.
    Ha en underbar helg.
    KRAM

    SvaraRadera
  7. Tackar och bockar, jag fortsätter härmed att utbilda mina barn i fiskätandets konst och hoppas att receptet gör succé!

    SvaraRadera
  8. Idag ska detta recept testas hos mig =).
    Låter gott! Ska meddela resultatet senare ;-)

    SvaraRadera
  9. Det ser jättesmarigt ut. Det sall jag testa.
    tack för receptet
    kram bammie

    SvaraRadera
  10. Hmm receptet på fiskpudding ska jag nog prova, fisk är gott. Så länge det inte är ben i fisken...

    Jag ska döpa den till Evelinas Fiskpudding...*blink*

    SvaraRadera