Grönmosig överraskning!

Gissa vad man kan hitta i sin mellansons dagislåda (som i lådan som står på hatthyllan vid hans krok, där han har mössa, vantar och extrakläder) om man är lite uppmärksam?! Jo där kan man minsann hitta en clementin, som transformerat om sig och ungefär ser ut som en röksvamp rullad i grönfärgat bakpulver.

Hela förra veckan tyckte jag att det luktade suspekt från lådan när jag hämtade och lämnade. Mögelsuspekt alltså. Och jag kollade lite bland grejerna som låg överst men hittade inget särskilt mystiskt. Förrän i onsdags. Då såg jag att det var lite grönt mögel på sonens regnjacka.
Aha, mysteriet löst!! Bara att ta hem jackan och tvätta.

Fåfängligheters fåfänglighet! Hur kunde jag nånsin tro att det skulle vara så lätt? Och varför undrade jag inte varifrån det där gröna möglet kom?

Nu vet jag kan jag frimodigt säga!
För nu har jag ju hittat den, den muterade clemeninen.
Det slutade inte lukta från lådan och jag tänkte först att det nog bara "satt sig" lite från att jackan legat där. Jo sure...
Tillslut var jag bara tvungen att tömma lådan helt, och VOILA!!! En styck grönpulverinbakad röksvampsclementin som låg tätt, tätt ihopslingrad med två beiga strumpor fick skåda dagens ljus under extrabyxorna och den stickade mössan.

Strumporna och clementineländet var så uppenbart förälskade att jag inte hade hjärta att skilja dem åt utan de fick möta evigheten tillsammans. Och lådan fick SKURAS! både länge och väl.
Hädanefter får det bli spårhundsnosning varje eftermiddag, för isch!!! En sån syn vill jag gärna slippa se någon mer gång. Det räcker gott och väl med de ihopskrumpna äpplena och banankletet som dyker upp i handväskan med jämna mellanrum. Huuuu....

7 kommentarer:

 1. hihi...ja, det var ingen trevlig överraskning förstår jag... Huga!
  Underbart att läsa om din "vardag"!!
  kram Tina

  SvaraRadera
 2. BLÄÄÄÄ, jag tycker sådant är sååå äckligt...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vill se dig nosa omkring som en spårhund bland barnens extrakläder det är nog lika roligt som att se dig rusa pyjamsracet till soptunnan.
  Ha en underbar dag vännen.
  KRAM

  SvaraRadera
 4. Å... jag sitter här och fnissar högt. Tänk vad synd att jag inte har barn så jag får uppleva mögliga muterade clementiner, just det längar jag riktig efter. ;)

  SvaraRadera
 5. Usch och fy vad läskigt. Och det som luktar så illa oxå:(
  Nu är det snart lördag!! Jippi:)
  Kramelikram

  SvaraRadera
 6. Påminner mig om när Lång fiskade upp sina två fina, nylånade biblioteksböcker ur väskan, dekorerade med mosad banan, som legat i botten på ryggan alldeles för länge... Det var bara att skriva lapp till bibliotikarien och be om förlåtelse på sina bara knän... Böckerna gick inte att rädda så det var bara att hosta upp stålar. Suck.

  SvaraRadera
 7. Ha ha ha. Du beskriver det verkligen helt underbart!

  Oj, kanske kan tolkas fel.... Men det är roligt att läsa om möglig frukt när du skriver. Är inte så när ALLA skriver ju...

  Keep on going

  SvaraRadera