Helt sjukt...

att någon alltid ska bli sjuk när vi ska ha kalas här. I natt och idag var det den äldste av de två födelsedagsfirarna som bara kräktes och kräktes och kräktes.

Inte blev det några kalas här inte. Bara en jättebesviken liten kille som tror att han "aaaldrig kommer att få några presenter". Stackars liten. Presenter kommer ju naturligtvis, men man kommer ju ihåg hur hemskt långsamt tiden gick när man skulle vänta som barn.

Som tur var kom det ändå ett paket på posten från farmor och farfar som livade upp stämningen lite. Först var det bara ett matt litet leende men sen klistrades det klistermärken och skrevs i lära-skriva-boken när han piggade på sig lite. Kul med lite förströelse.

Och jag har dessutom, efter en vecka med två FÖRFÄRLIGA blåsor i munnen, idag även lyckats få ont i halsen. Kan man inte bara få vägra och slippa sånt här elände. Avskyr förkylningar! och alltid kommer de när barnen börjar skolan. Kanske hemundervisning vore modellen ;-) Men det hjälper väl inte, för man måste ju ändå till ICA och handla och då lyckas väl någon smitta en där istället. Blä!

Som grädde på moset visade det sig när snickarmannen började riva lite mer i väggarna i tvättstugan att det inte bara var en liten vattenskada vi hade. Utan en såpass stor (och gammal) att bjälkarna (eller vad det heter) som typ håller uppe hela väggen (väggarna?) och taket är totalt uppruttna. Det gick bra att bara sticka en skruvmejsel rakt igenom och sedan smula sönder dom med handen. Tack för att vi inte har fått taket i huvudet!

Mer jobb, mer skräp och mer pengar. Kul att ringa försäkringsbolaget på måndag och säga att det nog kommer att gå åt en aaaning mer stålar än vad vi hittills blivit lovade. Suck och stön! Det blir säkert jättebra när det blir klart, men vägen dit ser just nu ganska lång ut. Betydligt längre än bara lite "ytrenoverande" som vi tänkt oss från början.

Gott råd till alla som ska bygga hus. Bygg en stadig grund. Och gjut inte in bjälkarna i betongen så de drar till sig all fukt i närheten. (Som de tydligen gjort här...)
Japp, det var väl alla goda byggråd jag (experten ;-) ) hade att komma med idag. Nu ska jag kurera mig med en scraptidning. Eller tredje boken om Mma Ramotswe på Damernas detektivbyrå. Kanske båda när jag tänker efter :-)

4 kommentarer:

 1. Åh ,lider med er. Hoppas att ni snart mår bättre och att det ordnar sig med renoveringen.

  Hoppas ni får en hyffsad helg trots kräksjuka och annat.

  kramisar Molle

  SvaraRadera
 2. Stackars lille Noah. Hoppas att han kryar på sig snabbt och att ni andra slipper sjukdomar.
  Stora Kramar från mig

  SvaraRadera
 3. Fy vad tråkigt med sjukdommar.
  Stoppa i dig en massa vitlök som jag har gjort jag blev frisk efter 3 dagar och då stoppade jag i mig mycket.
  Visst är det så med hus och bilar det kostar pengar.
  I går fick jag åka ner och köpa topplockspackning till min bil. Alltid kul med extra utgifter när man skall resa.
  Krya på dig nu så hörs vi om en vecka.
  KRAM

  SvaraRadera
 4. Stackars lille noah! Men nu kanske ni kan vänta med kalaset tills jag kommer hem! :) Eller kanske inte... så länge vore väll alldeles olidligt att vänta.
  Jag har också blivit förskyld, tätt och snorigt och nysigt är det. Kanske inte så konstigt för här är ju så isandes kallt så man vill ha vinterjacka, mössa och vantar på sig... men idag är det iallafall sol.
  Love you! Du får pussa på pojkarna från mig... eller det kanske får bli slängkyssar! / Sis

  SvaraRadera