Utmaning

Jag har lyckats  dra på mig två stycken utmaningar på sistonde. 
UTMANING NUMMER ETT kom från Sannasmamma och när jag läste den kände jag på mig att jag fått den förut och det har jag, men jag minns inte från vem och jag har glömt att göra den. Förlåt för det! vem det nu var som utmanade mig. Didn´t mean to forget!
Men till första utmaningen då... (jag hoppar dock över reglerna, upprorisk som jag är ;-) och utmanar ingen vidare. Men känner ni er manade så varsågoda!)Vilken mat äter du ofta?
Jag äter ofta soppa, särskilt den här tiden på året, för det tycker jag är fenomenalt gott, fenomenalt lätt att göra (oftast) och fenomenalt bra att hitta olika variationer på. Dessutom gillar alla i vår familj soppa...

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Både och tror jag, beroende på var jag är och hur pigg jag är ;-)

Var sitter du helst när du bloggar?
I sängen eller i soffan.

Köper du ofta Triss?
Nä, inte ofta precis,men någon gång ibland.

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester?
Bröllpsresan till buschen i Kenya med maken och sommarens "girltrip" till New York med sötaste svägerskan är nog oöverträffade. Helt totalt olika resor men båda helt fantastiska!

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Femman och Discovery channel.

Vilket är ditt favoritvin?
Näe... gillar inte ens vin.


UTMANING NUMMER TVÅ kommer från Eléonore. Denna har jag nog gjort någon gång innan, eller någon liknande men jag kör igen. Utan regler och vidare utmaningar denna gången också ;-P  Nu ska ni få veta sju delikata fakta om mig. :-)

1. När jag äntligen för något år sedan lärde mig tycka om kaffe var det bara för att upptäcka att min kropp inte alls pallar med det. Jag blir jättekonstig i magen - och hela kroppen förresten av kaffe och fixar inte att dricka det. Surt efter typ tjugo år av övande ;-)

2. Jag AVSKYR att frysa, och gör det väldigt lätt - fryser alltså. Därför tycker jag inte om att komma hem från jobbet när ingen har eldat på hela dagen och det är ISKALLT inne. Då händer det att jag packar in barnen i bilen igen och åker och hälsar på någon istället för att hämta ved och tända i spisen (orka!). Eller så går jag raka vägen och ställer mig i en kokvarm dusch för att värma upp mig.

3. Jag gillar inte när mina barn pillar på min dator. Därför får de väldigt sällan surfa eller spela på den. Men ibland snor de den utan att fråga och sitter och myglar i något hörn. Då blir jag... mindre glad... hrm...

4. Jag har tusen idéer om allt och inget men är mindre bra på att genomföra dem alla.

5. Jag har väldigt höga krav på mig själv och vill helst kunna allt innan jag har börjat lära mig det. Gillar inte att inte vara fullt kompetent på något.

6. Jag älskar att laga mat, läsa recept, kokböcker och mattidningar, titta på matlagningsprogram på tv och läsa matbloggar. Och jag improviserar nästan alltid lite när jag lagar mat, även om jag har ett recept. Recept är jättebra men är till för att ändras är min devis.

7. Jag är jättedålig på att få in min rena tvätt i garderoberna. Först när all mina (tre) tvättkorgar är överfulla och svämmar över med ren tvätt brukar jag få tummen ur. Ungefär varje gång lovar jag mig att detta inte ska upprepas igen och ungefär varje gång bryter jag det löftet. Suck... man kan inte vara bra på allt eller?

2 kommentarer:

 1. Kul läsning om dig vännen och du, det där med den rena tvätten skulle lika gärna kunna vara mina ord ;)

  Kram E

  SvaraRadera
 2. *skratt* ja, fy 17, denna tvätt... ;)
  Kul läsning! =D
  Kramis!

  SvaraRadera