Och för att lätta upp dagen lite efter det föregående DYSTRA inlägget så kan jag väl iallafall bjuda på ett gott recept som vi prövade igår under brunchen. Amerikanska pannkakor som åts med lättsockrade hallon och blåbär samt vaniljkesella. Hur gott som helst och perfekt till "lyxfrukost". Prova!!!
Amerikanska pannkakor
Portioner: 10-12 stycken
Ingredienser
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk socker
2,5 dl mjölk
2 msk smör, smält
1 ägg
smör eller margarin till stekning
Tillagning
1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål.
2. Vispa i mjölk, smör och sist ägget.
3. Smält matfett i en het stekpanna.
4. Lägg i en slev av den ganska fasta smeten och bred ut till 10-12 cm.
5. Vänd pannkakorna när de får bubblor på ovansidan.
Lägg dem på ett fat i 100° varm ugn om de inte ska ätas direkt.
6. Servera med bär eller sylt. Eller som jag med bär och vaniljkesella... Vaniljkesellan är supergod tillsammans med bären.
Bild från Coop.
Låter verkligen jättegott och det ser gott ut, detta måste jag prova i helgen.
SvaraRaderaKram E
Oh, det ser helt enkelt super smarrigt ut! Skulle verkligen vilja prova... Kanske du kan skicka en med posten? Jag tar gärna med vaniljkesella på (Fniss).
SvaraRaderaSmarrigt!
SvaraRaderaDet är nästan så att det vattnas i munnen.
Måste bara berätta att jag köpt våran kamera Nikon D40. Är så glad!
Ha de gott. KRAM
Och här borta sitter jag och drömmer om de fantastiskt goda, tunna svenska pannkakorna :D
SvaraRaderaNärå, men visst kan det vara smarrigt med feta pannkakor också! ;)
Hmm.. Ja den måste vi testa;-)
SvaraRadera