"Däbbt"

Det är tätt någonstans mellan min hjärna (eller luddet) och näsan. Totalt ûberansträngande! Andas går bra, lyssna... Ja det går bra hörde ni. Inget snor rinner och inget annat otrevligt heller. Det är bara tätt. Tjockt. Och TRYCKANDE! För att inte glömma jobbigt.
Varje eftermiddag får jag en överjordisk huvudvärk och blir totalt förbi av trötthet. Blä!!!
Och nej, jag går inte till vårdcentralen. Där har de nämligen ett litet standardsvar nedplitat i min journal.
"Jaha, där kommer hon ja. Då ska vi se här vad vi ska säga....Ahhh jaha ja. Jo, det är tyvärr ett virus. Vi kan inget göra. Det är ju kallt och vinter och så, det är mycket virus nu... du får bara vänta..."

Jo jag tackar jag. Jag får vänta. Jag har väntat hela den här gripande envisa vintern. Jag tror att det flyttade in en hel virusklan i mig redan i oktober och sedan har de blivit kvar, för det har ju varit något hela tiden sedan dess. Och alltid samma svar. "Det är ett virus."
Hur gör man för att vräka virus då? Finns det ingen instruktionsbok för sånt? Om någon sitter på en sådan så går det bra att posta den till mig genast tack! Nu är jag nämligen innerligt trött på detta. Jag bojkottar virus. Jag motsäger mig virus. Jag vågar vägra virus OCH tjockt och däbbt elände i huvudet.

Nähä, jag lät väl inte tillräckligt sträng. Det är kvar. Nu går jag in i förnekelsestadiet och låtsas att det inte finns. Jag tar en kopp te till. Te är väl bra mot allt?! Särskilt däppta huvuden. Ja, det var väl det jag visste. Tio liter te, sedan är jag nog bra... och kissnödig...

8 kommentarer:

 1. Din stackare.
  Jag tycker ändå du ska ringa vårdcentralen och KRÄVA ett recept på Nasoferm (tror jag det heter)
  Det är nässpray med cortison.
  Jag fick det vid senaste bihåleinflammationen och det är grejer det. Funkar görbra!
  Gör det nu. NEEEEJ inte te först, ring NU!

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Låter som bihålerna, inget vidare. Tycker att du skall ringa och kräva medicin.Rinexin och kortisonnässpray brukar funka.

  Hoppas verkligen att du snart skall känna dig bättre!

  Kramisar

  SvaraRadera
 3. Tror faktiskt allvarligt att när dom inte vet vad det är, eller att dom inte orkar/har tid att kolla ordentligt så avfärdar dom en med "virus".. Herregud!!!
  Nä, håller med föregående talare! Ring och KRÄV nånting så du åtminstonde kan andas!!
  Kram på dig!!

  SvaraRadera
 4. Stackare förstår precis hur du mår just nu. Avskyr att vara sjuk.
  Håller med övriga om att du ska ringa. Tycker med att det låter som bihålorna. Jag hade det innan jul och fick penicillin och jag blev snabbt bättre.
  Massor av kramar

  SvaraRadera
 5. Ring nuuuuuu! Håller med Kicki om att virus är lösningen när sjukvården inte kan hitta orsaken till varför någon är sjuk. Fast här hos oss har vi en läkare som ofta skyller på att det är psykiskt också...vet inte vilket som är bäst ;)

  SvaraRadera
 6. Allt är virus. Jag hostar varje natt...hemskt! Och imorse stod jag och försökte se om jag har halsfluss eller virus i halsen med hjälp av en ficklampa. Ställde egen diagnos och kom fram till att om jag bara är knäpptyst hela dagen idag så kanske jag mår bättre imorgon...eller på söndag. ;)

  SvaraRadera
 7. Stackars liten! Jag tror på the, jag gör verkligen det! Ta lite till nu...(Fniss) Kanske lite nässpray, men ta gärna the först...
  Krya på dig!
  //Tette

  SvaraRadera
 8. Hur mår du Evelina? Ringde du nån gång? Hoppas verkligen att du mår bättre nu!! Det är inget att leka med..näää fyyy..har haft bihåleinflammation själv och det var inte kul!

  Krya på dig Kramar!!

  SvaraRadera