Aprilväder

Alltså... är det någon som blir klok på det här underliga vädertillstådet som vi äro mitt i just nu?! Jag blir det inte! Just när jag ska säga "vilket soligt och härligt väder vi har idag", så börjar det snöa och just som jag ska säga "tråkigt med blötsnö nu", så ösregnar det istället.
Sedan igår eftermiddag har vi haft alla dessa väderlekstyper, de flesta flera gånger om...
1. regn
2. snö
3. snöblandat regn
4. hagel
5. soligt
6. mulet
7. storm, stilltje och allt däremellan

Inte heller har det varit mer än sisådär tio minuter, en kvart, av varje väderlekstyp åt gången, sedan har det glatt växlat. Utom stormen... den varade några minuter till. Blir man förvirrad eller förvirrad? Lagom förvirrad skulle jag vilja säga och det är lite svårt att välja vad man ska ta på barnen när de ska gå ut.

Jaaa killar vad vill ni ha på er nu då? Regnställ och sydväst, termobyxor och vinterstövlar, solglasögon eller hockeyhjälm mot hagelskurarna? Eller ska vi kanske binda fast er vid fläderträdet så ni inte blåser bort i stormen? Förresten, vid närmare eftertanke får ni stanna inne. Detta vädret är alldeles för ansträngande för er arma mammas hjärna... Stackars barn! Det är bäst att det blir ordentlig vår nu, eller ännu hellre sommar så man kan få räkna bort åtminstonde EN vädertyp. Det brukar ju inte snöa på sommaren. Men man ska väl aldrig säga aldrig. Var det inte en gång när föräldrarna var lika unga och vackra som jag, eller kanske ännu yngre och vackrare, som det snöade vid midsommar?! Jo säkert...

Nu är det växthuseffekt, då var det säkert snack om en ny istid. Jag undrar jag vad dagens och gårdagens väder faller inom för "tids-effekt"? Svårbestämliga växtiseffekten kanske? Jo jag tackar jag, gärna lite mindre av den om jag får be och gärna lite mer av stadigt högtryck med sol. Helst redan i morgon dag. :-)

8 kommentarer:

 1. HAHAHAHAHA! Jag håller med.
  Jag anar inte hur jag ska klä ungarna på morgonen för att de ska vara rätt klädda hela dagen!

  Nä tacka vet jag shorts och sandaler säsongen!

  SvaraRadera
 2. Ja.. Detta väder!! Om bara solen kunde titta fram och STANNA DÄR!;-)
  Va bra allt skulle bli..
  Kramen:)

  SvaraRadera
 3. Ja du men idag är det allt underbart, sådan kontast mot gårdagens hemska väder...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Visst är det varierande väder ute:)
  Men idag är det underbart. Riktigt längtar hem för att kunna komma ut lite.
  Kramar om

  SvaraRadera
 5. Käraste kärdotter!!
  Det är detta som kallas aprilväder!
  Det är bara det att det kommit lite för tidigt. Njut av tanken att det faktiskt är våren i antågande! "Fru vår" håller på att städa upp och då behövs både vatten och lite hårdare hageltag, snömodd osv för att få rent. Vindar som blåser bort skräpet och Så får fru sol torka upp lite emellanåt.....Hav tålamod, vårstädning år omfattande!
  Låt grabbarna vara ute så mycket det går, det finns mycket att hjälpa fru Vår med......
  Vår kramar från kärmor

  SvaraRadera
 6. Haha, jag tror bestämt vi bor på samma kust. =)
  (se min blogg)

  SvaraRadera
 7. Ja, vad ska man säga? Lika bra att skratta åt eländet och ta ett extra varv med dammsugaren för att få bort allt grus hemma. :D

  SvaraRadera
 8. Ja visst är vädret tokigt men nog anar man att våren är här och det gör mig så himla glad. Jag gillar inte snö och kyla.
  Kram Bammie

  SvaraRadera