SUMMERING AV 2009

ÅRETS PROJEKT: Trots att man knappt inte tycker att man åstadkommer något här hemma så har det hänt en del när man väl tänker efter. Aron har fått ett eget nyrenoverat rum med egentillverkad sängavel och i tvättstugan har det tillkommit både tak, spotlights, skåp, hyllor, betongbänkar och en ny varmvattenberedare. Men största projektet i år får väl ändå husmålningen utnämnas till. Efter flera års velande fick vi äntligen målat om fasaden tack vare käre svärfars hjälp och initativförmåga. Många, många tack för det.

ÅRETS LÅT: Frågar ni mig så blir det nog den här...eller den här...Barnen däremot, tycker nog den här...


eller något annat med Herr Jackson, som de alldeles nyssens upptäckt.


ÅRETS TV-PROGRAM: Utnämns härmed tv4 plus alla matlagningsprogram till. Vi har startat en ny tradition och har varje söndag eftermiddag matlagningsprogramsmaraton med HELA familjen bänkade i soffan. Varje söndag eftermiddag/kväll är vi sedan av förståeliga skäl väldigt sugna på allehanda godsaker. :-) Gilla mat? Vi?
ÅRETS RESA: På första plats utan konkurrens. (Enda längre resa jag gjort i år. :-)) ISLAND. Fantastiskt land, fantastiskt goa människor och fantastiskt trevligt ressällskap. :-)ÅRETS SLIT: Har maken stått för när han tvättat och målat om huset. (Med mycket god hjälp av sin käre far då förstås.)


ÅRETS PLAGG: Årets mest använda är nog utan tvekan baslinnena, köpta på Lager 157. Bra under allt!! Särskilt för en isbit som jag. :-)


ÅRETS NYA HOBBY: Virkning. Mitt första projekt blev ett par tofflor och det gav mersmak. Hoppas på mycket virkning under 2010.
ÅRETS BOK: Är två stycken som särskilt fastnade och satte avtryck. Sonat till Miriam och NU vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson. Bland många många andra stora läsupplevelser.


ÅRETS SKIVA: Nä fy, alldeles för svårt att välja bara en. SPOTIFY får hederspris istället för sin MÅNGFALD som revolutionerat mitt musikliv.
ÅRETS FILM: Man ser ju så hemskans många filmer under ett år så det är svårt att utse en då man knappt kommer ihåg vad man såg i början av året. Senast i förrgår såg jag däremot en riktigt bra som jag köpt billigt på Åhlens som tidsfördriv på hemresan från svärföräldrarna. "Honungsbiets hemliga liv." Klart sevärd! Om man har min filmsmak i alla fall...

ÅRETS YOUTUBE: Den här är ju bara för hysteriskt rolig. Stackars lilla barn... :-)


och den här gör mig glad ända in i benmärgen...

ÅRETS FÖRÄNDRING: Nytt jobb, nya utmaningar, nya bekantskaper och nya lärdomar. I och med att jag rest runt i landet en hel del under året har också resten av familjen fått känna på förändringen att klara sig utan mamman under några dagar i stöten. Nyttigt för både mig och dem tror jag, men längtsamt :-).


ÅRETS INKÖP: Vi har hållit oss rätt så lugna med stora inköp under året men i December satsade vi stort ;-) då både varmvattenberedare och tv pajade inom loppet av några veckor. Då var det bara att öppna stora plånboken. Frun vill inte vara utan varmvatten och maken inte utan tv. Inte mycket att välja på då... :-)


ÅRETS FÄRG: in the Ahlgren household var nog GRÅ... eller GRÖN... lite beroende på vilken årstid det var. 2010 års färg blir nog GRÅ... eller GRÖN... lite beroende på vilken årstid det är :-D Ha ha, vi får väl se hur det blir med det.


ÅRETS MEST OVÄNTADE: måste ju vara när Elia bankade febrilt på dörren en morgon i början av Juni. Såhär i efterhand är det faktiskt väldigt fnissframkallande. Vad tänkte han på egentligen? Klicka på länken för utförligare beskrivning av denna knasiga händelse.


ÅRETS FAVORITMAT: Tycker faktiskt att vi varierat oss ganska bra i år utan att snöa in helt på en rätt eller ett tema, men makens goda pizza har det nog faktiskt blivit ganska många av under året. Med pesto och mozarella, mmmmm....GOTT NYTT ÅR alla vänner. Jag önskar er ett år med nya upptäkter, glada dagar, mycket kärlek och en VARM och LÅNG sommar. :-)
5 kommentarer:

 1. ♥ Gott Nytt År vännen ♥
  Kramar om

  SvaraRadera
 2. Ja, vilket toppenår du lägger bakom dig! Tack för alla leenden du har bjudit på och av dig själv. Du är en pärla! Kram.

  SvaraRadera
 3. Det var en rolig sammanfattning! God Fortsättning på nya året till dig och din familj! =)

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år vännen!!! =) ♥

  SvaraRadera
 5. Det var en rolig läsning! En av böckerna har jag läst, mycket bra! Och filmen vill jag se, har läst boken och den var bra! =)

  God fortsättning på det nya året till dig och din familj!

  Kram/Cattis

  SvaraRadera