Island

Ja kära vänner, är ni här för att läsa detta efter denna grundliga prövning av er tro så kan jag inte annat än applådera er. :-) Allt utom det nödvändigaste har liksom gått på sparlåga hela hösten och bloggen har legat lååångt ner på listan av det som måste göras. That´s a fact, men nu kommer här i alla fall några Islandsbilder efter långt om länge.

Island var ett helt fantastiskt land. SÅ olikt det Sverige som i alla fall jag är van att se. Naturen var väl "fjäll-lik" kan man väl säga. Fast ändå inte. Stoooora slätter och stoooora berg och nästan inga träd alls. Första känslan var att man såg så långt och det kändes väldigt platt, och det kom man ju på sen att det var för att det inte fanns några träd som skymde sikten. Inte som här precis där det är skog vart man än vänder sig. :-) Den största trädsamlingen jag såg skulle vi väl kalla dunge här hemma och nästan alla träd man kunde se var planterade.

Men det var OOOOOO så vackert! Otroligt mäktig och storslagen natur. Vi såg ju såklart bara en liten liten del av allt det vackra Island har att erbjuda eftersom vi i första hand var där för att jobba, men jag är SÅ tacksam till våra vänner på Island som inte lät oss åka hem utan att ha fått se hur ön såg ut utanför Reykjavik.


Detta mäktiga vattenfall, Gullfoss, är ju omöjligt, i alla fall för mig, att göra rättvisa på bild. Vilka naturkrafter. Mängder av glaciärvatten som bara kommer DÅNANDE rakt emot dig. Häftigt!


Detta är Strokkur, en gejser bland många i Haukadalur på Island. När vi var där var detta den enda som var regelbundet aktiv. Den erupterade (snyggt ord va?! ;-) ) var tredje till femte minut och man blev lika överraskad varje gång. Hur coolt som helst!! Att se det här fick en verkligen att börja fundera på vilka krafter som finns inne i jorden under oss. Otroligt!
Så här ser naturen ut vid Thingvellir. Den äldsta historiska platsen på Island där Islands parlament grundades på 930 talet. Det ligger vid Islands största sjö som heter Thingvallavatn. Ni skulle väl egentligen fått se en panoramabild för att fatta hur mäktigt det var. Hur vackert som helst.
Det här såg man mycket av inne i Reykjavik. Målningar på väggar, plank och murar överallt. På våra dagliga morgonpromenader innan frukost hann vi i alla fall få oss en ganska god bild av hur huvudstaden ser ut. Mycket olika stilar. Antingen känslan av att det var lite Skotskt eller Irländskt, eller på andra ställen mycket modernt skandinaviskt. En väldigt trevlig stad.

Och förresten, klicka på bilderna så kan ni se lite större om ni vill det. :-)
Go´söndag på er...

5 kommentarer:

 1. Kan förstå att du har haft roligt! =) Vilken upplevelse, dit vill jag också åka nångång! Härliga bilder!

  Kram/Cattis

  SvaraRadera
 2. Men ååh! Fatta att du har varit där!! Ser helt fantastiskt ut! Love U / Malin

  SvaraRadera
 3. Men vilka underbara bider!
  SÅÅ roligt att du varit där, är ju inte så många som väljer Island på semestern.

  SvaraRadera
 4. Det var din kära svärmor som sa det sista, ha,ha1

  SvaraRadera
 5. Ser ju underbart ut !
  Tänk att vi var där :-) Känns så längesedan...det gör vi gärna igen !
  Kram kollegan....

  SvaraRadera