Tacksam

bild från Martha Stewart


Trots att året 2007 varit ett ganska tungt år på olika sätt för vår familj så finns det ju så oändligt många saker att vara tacksam över. Inte för att de tar bort det som varit jobbigt, men när man börjar tänka efter och titta efter ljuset så känns inte mörkret riktigt så mörkt längre och de jobbigheter som varit känns kanske inte så stora och uppslukande längre.
Därför vill jag avsluta 2007 med ett "tacksamhetsinlägg". En lista över några av de saker som jag är tacksam för det här året som gått.

Jag är så tacksam över... (utan inbördes ordning)
 • att vi fått vara friska hela familjen. Inte många förkylningar eller andra sjukor. (Även om vi nu avslutat året i magsjukekarantän ;-) )
 • att jag fått ett så roligt jobb där jag känner att jag utvecklas varje dag.
 • att vi har haft tak över huvudet, sköna sängar, varma täcken, kläder på kroppen och mat att äta varje dag.
 • att barnen får gå på en så underbar skola/förskola där de får chansen att utvecklas och ta vara på sina gåvor och bli just de personer som de är skapade att bli.
 • att vi har en sådan underbar stor familj runt omkring oss. Som älskar oss och stöttar oss och tar hand om oss i alla livets situationer.
 • att jag har min tro som hjälper mig och uppehåller mig alla livets dagar.
 • att vi får bo där vi bor, i ett så underbart hus.
 • att jag har en omtänksam och kärleksfull man vid min sida som älskar mig och tar hand om mig.
 • att vi äntligen fick köpt en liten båt så maken kunde få börja fiska igen. Glad man=glad fru! :-)
 • att hallen blev färdigrenoverad-finally!! :-)
Ja, det där var väl egentligen bara stora övergripande saker. Det finns ju tusen millioners "småsaker" jag skulle kunna skriva om också. Som att jag är så glad att vi till slut fick en så fin julgran när det var sån julgransmisär ett tag. Men det orkar ju ändå ingen läsa om så det ska jag låta bli. Vill ju inte trötta ut er alldeles innan tolvslaget.

Tack alla mina kära vänner, bloggvänner och "In real life"vänner, för att ni finns och för att ni är de ni är. Ni gör världen till en mycket trevligare plats och varje dag gladare att leva.
Ett riktigt Gott Nytt 2008 önskar jag er och jag hoppas att det får bli ett år då ni får se många av era önskningar och drömmar bli uppfyllda.
Stor kram till er alla!!

13 kommentarer:

 1. Vill önska dig och hela din familj ett riktigt Gott Nytt År!

  Många kramisar

  SvaraRadera
 2. Kram på dig Evelina. Du har så rätt! Det finns mycket att vara tacksam över. Jag är mycket tacksam för att du är min vän. Tycker mycket om dig.

  Kram, kram Anna

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt År vännen!!
  Kramar om

  SvaraRadera
 4. Du är en mycket inspirerande människa. Jag älskar att läsa dina inlägg som är så insiktsfulla och roliga och eftertänksamma. Tack för att du delar med dig! Gott nytt år till dig och familjen. Kram!

  SvaraRadera
 5. Gott nytt år!
  Vilket underbart inlägg...
  Vi behöver alla bli påminda om vad mycket vi har att vara tacksamma över, trots motgångar.
  Hoppas att ni får ett skönt 2008!
  :-)

  SvaraRadera
 6. Gott nytt 2008 vännen!!!
  Massor med kramar =D

  SvaraRadera
 7. Hoppas 2008 ska bli ett toppenår för dig och din familj!!! Jag är tacksam för att jag lärt känna dig via cybern och får följa din blogg så här! =)

  SvaraRadera
 8. Ett riktigt Gott Nytt år önskar jag dig och din familj!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Gott nytt år vännen! Hoppas att du får ett underbart år.
  KRAM

  SvaraRadera
 10. Marika här på vasse... fin blogg och kuliga saker att läsa ..bloggvärlden skall bli min 2008 istället för att maniskt städa efter alla goa ungar ..det kan dom ha som löfte i år att göra ..kram marika

  SvaraRadera
 11. Ja vi får väl ta och dra ihop en pysselträff då ;-)
  God fortsättning på det nya året

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig blogg du har med både vackra bilder och tänkvärda ord! Skrattade gott åt problemet med trägolv med stora springor :)! Tack för titten! / Elin

  SvaraRadera
 13. Vilket bra inlägg! Att skriva saker man är tacksam för är klokt, kanske man skulle börja summera månaden eller kanske till och med veckan så!? Tål att tänka på till min egen blogg, tack för den bra idén!
  God fortsättning och kram/Victoria

  SvaraRadera