Aprilväder


Det smattrar mot rutan och är kallt och jag har fått tända en brasa i kaminen för att inte frysa tårna av mig.
I år blev påsken lite extra lång med en en dag ledigt både före och efter och jag kan njuta en bonusdag av mina gosiga pojkar och lyssnar på deras legolek på övervåningen.

I går blev hela vardagsrummet en koja och jag och mannen sa till varandra att "det är ju ändå påsklov".
Så påsklov och koja fick det vara, ända tills elvaåringen blev sugen på kex och ost och fick tvingat iväg sin far till affären med hot om att han annars tänkte cykla de 4 kilometrarna dit, själv i skymningen.

Bestämd var han verkligen för vi haffade honom utanför grinden när han hade glömt cykelhjälmen. Vad säger man... han var väl helt enkelt väldigt sugen på kex... och ost.

I dag blir det inte kex och ost utan köttfärsås. Och sedan ett mysigt besök med chokladtårta och vispgrädde. Det gillar vi. Det är skönt med påsklov.
Och skönt att vi har ett tak över huvudet och raggsockar och en brasa.
Då får det gärna regna en stund till.

2 kommentarer:

  1. Haha, mina pojkar gillar också ost och kex - men de envisas med att kalla det "starkt smör". En felsägning som suttit i sedan de var riktigt små och jag tycker det låter fint. :-)

    Roligt med lite inlägg från dig! :-)

    SvaraRadera
  2. *skratt* Ja, mysigt är det verkligen...och rörigt blir det, med alla goa ungar hemma. Men det får man återställa i nästa vecka :)

    Kramar Kicki

    SvaraRadera