[advent]Så blev det då advent även i år.

Även om tiden känns knapp och man känner sig frustrerad över att inte hinna med allt man vill så är det ju på något sätt betryggande att kunna konstatera att första advent kommer, varje år, vare sig man hunnit dammsuga under sängen, baka pepparkakor, köpa hyacinter eller inte.

I år hann jag bara med det sistnämnda. Men bra så. Vi hade en fin dag ändå och dammråttorna myste nog lite de med, i sitt mörka näste under sängkappan.

Adventsljusstake blev det också tillslut. Dock utan siffror (men med stjärnor istället.) Plåtsiffrorna jag inhandlade förra året har nämligen:
a) gått upp i rök
b) hamnat lääääängst ner en och en i jullådan
c) blivit bortrövade av en ondskefull spindel i förrådet under trappan, eller
d) blivit undanlagda på ett alldeles för bra ställe (som av någon underlig anledning ofta saker brukar bli här när jag får bestämma...)

Ja ja, nu blev det då lite inovativt och nyskapande i år också och inte en tråkig upprepning så det var väl bra det med kanske. Och plåtsiffrorna... de hittar jag säkert till påsk, eller midsommar. Då kan jag ju kanske använda dem för nedräkning till semestern. Väl så bra det.

Hoppas ni alla haft en fin dag med mycket kärlek, ljus och värme. Jag önskar er en adventstid med mer frid, ro och eftertanke än hets och stress. Med tacksamhet för stunden, dagen och allt vi faktiskt har även om vi ibland blir blinda för det.

Fin sång med ännu finare text, även om det inte fanns något speciellt vacker video att tillgå... Ni får blunda om ni inte står ut :-)

1 kommentar:

  1. Ja, tänk att man kan lyckas gömma saker så bra, känner definitivt igen mig;)
    Underbar Josh Groban låt!
    Kramisar

    SvaraRadera