Bildbevis!

Tro det eller ej men nu har jag faktiskt lärt mig virka. Eller ja, i alla fall har jag lärt mig virka mer än vad jag kunde innan.
Sedan mellanstadiet har mitt virkkunnande inskränkt sig till luftmaskor. Ja just, luftmaskor. Sen var det stopp och inte ens det kunde jag väl ordentligt komma ihåg hur man gjorde. (Skäms.) Nu däremot, nu kan jag även virka fasta maskor, smygmaskor, minska och öka. Inte illa på en och en halv vecka. :-)

Sen är det ju bara resten kvar då... Stolpar, dubbelstolpar, kvadruppelstolpar (finns nog inte förresten ;-) ) mönster och allehanda knep och knåp. Men det ska nog gå det också, efter lite virkskola och utnyttjande av alla virkkunniga personer jag känner. Kanske.

För att få ihop skönheterna här nedan behöver man i alla fall inte kunna virka kvadruppelstolpar. Bara fasta maskor, och det räckte ju gott och väl. Se så fantastiskt vackra toffelskapelser man kan få till enbart med den kunskapen. Är ni inte förundrade?! ;-)

Jag är det. Lite åtminstone. Tänk vad man kan göra med en virknål och lite garn. Fort gick det också, sköna är de och varma. Och ganska snygga, även om jag nog gjorde något fel här och där. Vad mer kan man begära av en nybörjarvirkning? Inte mycket vänner, inte mycket...
Titta och njut, ha ha! och mönstret kan ni hitta HÄR, hos Garnstudio.com. Mycket bra sida för övrigt, där man kan hitta hur mycket beskrivningar som helst och en excellent virkskola (som lärt mig allt jag kan :-) )


12 kommentarer:

 1. !!! Dom är såååå söta!
  /Des

  SvaraRadera
 2. Såå fina dom blev !
  Det kunde man aldrig tro :-)

  kram kram

  SvaraRadera
 3. Vila fina mystofflor du har virkat, du är ju superduktig!!!

  Lycka till med alla stolpar osv. du nu skall lära dig ;)

  Kram E

  SvaraRadera
 4. De ser grymt sköna ut!!
  Jättefina.
  Kramisar ♥

  SvaraRadera
 5. sånna skall amelie få virka till mig ...hon virkar och stickar jämt !!! kram marika

  SvaraRadera
 6. Så fina dom blev!! Filippa är en fena på att virka och jag visade henne dina tofflor och hon har fått(tvingad;)en beställning av mamma.

  Kram kram Pia

  Ps. Jörgen vill ha möte med bara oss ang hemsidan....hmmm ska vi höras av eller?

  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Jag tycker du är superduktig!! Får visa ett bildbevis jag också senare när jag nångång blir klar med min första stickning, Åremössan ;)

  Höstkramar/Cattis

  SvaraRadera
 8. URGULLIGA SKOR...wow..

  Nu har jag tagit mig tid att surfa runt genom ”min bloggrunda” – sida. Roligt att du är med på sidan. Många har frågat efter en blinkie så de kan länka tillbaka som tack för att de får vara med. Nu finns det en blinkie att hämta hem på; http://minbloggrunda.blogspot.com/

  SvaraRadera
 9. De var fina! har nog tyvärr ingen talang för virkning. Vad använder man för garn?
  Ha det gott! kramisar

  SvaraRadera
 10. jag är förundrad, för hur man kan åstadkomma något så fantastiskt sött med bara lite garn och knåp är obegripligt, är däremot inte ett dugg förundrad över att du har lyckats ;). och du är snäll du... kom av mig igen emellertid *lol*. vi har varit sjuka allesammans i två veckor nu, blä.

  hursomhelst, kram, blir så glad av dig :)!

  SvaraRadera
 11. du... försökte just klicka mig in hos zara och det går inte :(. hon är försvunnen :o ! har för mig att du har lite kontakt med henne och tänkte att du kanske kunde vidarebefodra lite tankar? undrar om allt är bra och så? kan du hälsa att jag tänker på henne?

  kram kram,

  SvaraRadera
 12. Gud vad fina! Önskar att jag hade det tålamodet!!

  SvaraRadera