Igelkottidyll

I förrgår upptäckte vi att vår lilla hyresgäst, igelkottmamman som bor under ladugården, (och pappan, uppenbarligen ;-), fast vi har aldrig sett honom) hade nedkommit med 4, nej 5, nej 6 stycken rara små kotteungar, som var ute allihop och spankulerade i eftermiddagssolen. SÅ SÖÖÖTA!!!! 

De var lite reserverade dock till en början, rullade ihop sig och fräste, men Aron lyckades till slut locka ett av de små underverken med ett maskrosblad så vi fick titta ordentligt på honom/henne. Katten trodde att hon hade hittat 6 nya lekkompisar men de visade sig vara lite taggiga i sin inställning om man säger så :-) så det blev inte så mycket lekt. Fortfarande går hon dock och kikar varje eftermiddag, precis som vi, om det är någon liten kotte på promenad. Och det är det oftast. Eftermiddagsnöje på landet...

 
11 kommentarer:

 1. Men, hur söta är de här små kottarna då??!

  SvaraRadera
 2. Åh så söta! Har faktiskt aldrig sett ungar, bara fullvuxna.
  Trevlig sommar!

  SvaraRadera
 3. Det finns inget gulligare än igelkottbarn...! ♥

  SvaraRadera
 4. Oj vad söta!! Melker vill komma å titta på dem NU helst..! Tyckte inte det var lämpligt, vi har haft kalas i dagarna tre för Sixten å är helt slut... Men fredag eftermiddag/kväll kanske? Vad sägs om en date?!
  Kram å PPP

  SvaraRadera
 5. Så mysigt!
  Kronogården måste vara en perfekt plats för igelkottar!
  "Förfäderna" till nuvarande familjen levde ju där när Våra barn var små (Martin med systrar).
  Vi brukade ställa ut lite mjölk till dom, det är såå trevligt besök...Nu blir jag nostalgisk...
  Ps. var kommer dom söta muggarna ifrån!? Bless Kärmor!

  SvaraRadera
 6. Men åhhh vilken sötis :)

  SvaraRadera
 7. Ljuvligt söta små kottar!Vi hade också en sådan liten på besök förra sommaren, ungarna var helt lyriska!
  Vilket fint verandaporslin.

  Hoppas du har det bra trots att sommarvädret uteblir.
  kramisar

  SvaraRadera
 8. Åh, kottar som är så söta! Vet du, jag matade en med mask och det gillade den! Det kanske ni kan prova! =)(sambons metmask, fniss)

  SvaraRadera
 9. åh, så sanslöst söt :) ! du har hunnit med så mycket sedan jag var här sist, men för att du ska slippa jordens längsta kommentar; kopparna är underbart fina, otroligt roligt med planeringskalendern (och jag har kikat... så fin!) och dop-pysslet var alldeles perfekt :).

  annars tänkte jag nog ta upp bloggandet igen ett slag. om jag bara kan sluta hatta runt och lyckas installera datorn i sommarstugan :). fast nu ska jag hatta ut på stan med ungarna och några danska bekanta *virrar iväg igen*.

  kram kram,

  SvaraRadera
 10. Det verkar som igelkottarna har kommit tillbaka, vi har en som bor här hos oss också den varvar mellan oss o ch grannen och Zita, hnden är väldigt intresserad men det är stickigt där med...*S*

  Kramizar Ann-Marie

  SvaraRadera