Utmanad

Jag har blivit utamanad av Kicki-Sannasmamma på frågor i triss...

Tre namn jag går under: Evelina, älskling, mamma.

Tre saker som skrämmer mig: Att känna att man aldrig räcker till, tanken på att det ska hända mina nära och kära något hemskt, att det finns så många hemska/störda människor som gör vidriga saker mot andra.

Tre saker som jag har på mig: mysbyxor, raggsockar, t-shirt.

Tre sanningar: Jag är kass på att lägga in den rena tvätten i garderoberna, jag älskar att greja i min trädgård, jag har aldrig ätit sushi.

Tre saker jag verkligen vill ha: Nya sköna sängar (resårbottnar och bäddmadrass), ett nymålat hus, min tvättstuga klar så jag kan få bort all bråte från min veranda.

Jag utmanar: Alla som känner sig manade OCH lillasyster yster-du slipper inte undan :-)

Godsaker

Nu minsann, finns det godsaker att hämta på Syster och Ysters matblogg! Härligt krämig gorgonzolapotatis som jag nästan är säker på passar till ALLT. (Kanske inte till tårta dock... men till allt annat ;-) ) 



och underbart goda OCH lättgjorda morsdagsbakelser som ni även kan få tillåtelse att göra någon annan dag än just mors dag, om ni är riktigt snälla. ;-)


Smaklig spis!

Textures - försök 1


Vi fixar och trixar med textures på Mikaelas photoshopkurs just nu (den är BÄST! by the way och en ny kurs börjar i juni om jag inte är felinformerad) Här är mitt första försök. Det var inte så svårt, men kanske blev det lite lite texture. Well... bättre blir det kanske nästa försök. Lillgubben är ju lika söt som vanligt iallafall, med texture eller utan :-)

Blommor och blader i långa rader

Vid denna tiden på året så tror jag faktiskt att jag har en av världens vackraste arbetsplatser. I alla fall om man är som jag och älskar blommor. Den är dessutom inte bara vacker för ögonen utan för näsan också. Det är ljuvligt att få kliva in i växthuset på morgonen och dra in doften av alla sommarplantorna som växer och frodas i värmen. Och det är en lisa för själen att få plocka och komponera och gräva ner fingrarna i varm jord och plantera. Om jag gillar mitt jobb? Ja, ni gissade nästan det va?! Välkomna på en rundtur hos Franzéns trädgård... (om ni klickar på bilderna blir de större.)

































Det är lite mycket nu...

Högsäsong på jobbet och FULLT med blommor och kunder överallt. Jätteroligt OCH jätteuttröttande :-) Man orkar inte så många knop när man kommer hem precis.
Alla ni som bor i närheten, välkomna till Franzéns trädgård i Torestorp för att titta på (och köpa kanske?!) alla våra sommarblommor. Nu är det tre STORA växthus fulla. Maffigt!!!! Själv har jag lite svårt att bestämma mig för vad jag ska ha i mina krukor och lådor i år, det finns ju SÅ mycket att välja på. Vita hängpelargoner eller vit hängverbena? Diamond frost? Nepeta? Blomstertobak? I vilket fall så blir det INTE Million bells i år. Inte för att de inte är vackra, men för att sniglarna totalt kalåt  flera plantor för mig förra året. Mata sniglar har jag minsann inte lust med. Ska försöka fota lite i växthusen idag så ni kan få se (och bli sugna på att komma och hälsa på :-) )

Under körsbärsträdet





Jag satte mig på marken under vårt körsbärsträd. Solen strilade ner på mina bara ben, jag böjde nacken bakåt och tittade upp. Undrar om det är såhär det känns att bo i ett moln?

Lite lasagne på en lördag?


Nu har jag äntligen fått lagt ut receptet på lasagne med trattkantareller inne hos Syster och Yster. Varsågoda att ta er en kik om ni skulle bli sugna.

Det är fredag...

... jag är ledig och måste väl städa... IGEN. Läste ni in ett visst stänk av bitterhet i den där meningen så gjorde ni alldeles rätt. What´s wrong with this day? Näe, egentligen borde den väl vara helt perfekt. Solen stråååålar, det är varmt, jag är ledig... och låg, som typ under golvet. ÖRK! Och det är INTE bara för att jag måste städa, det kan jag väl strunta i, men jag vill helst strunta i allt annat också, för alltid. Hade jag haft en källare hade jag gått ner dit och satt mig i ett hörn. Men det har jag inte, så nu sitter jag i soffan istället. Och låter mina barn titta på ett meningslöst barnprogram för att jag inte orkar bry mig fast än det är kanonväder ute och tv:n borde vara bannlyst. Dååååligt! Dååååligt!
Och nu när jag har slängt ut mitt trista gnäll till allmänheten ber jag om ursäkt till er som känt er förpliktigade att läsa ända hit. Gå ut i solen istället för att läsa mitt dravvel. Jag ska sluta nu så ni får lugn och ro. Imorgon är en annan dag, förhoppningsvis redan i eftermiddag... :-)

Försenad gökotta

Vilken underbar dag vi hade i söndags. Några dagar för sent, men med MYCKET bättre väder kom vi slutligen iväg på lite gökotta. Vi tog båten tvärsöver sjön där vi mötte upp med goda vänner på en solig och varm klippa. Där åt vi sedan frukost, lapade sol och mannen och barnen fiskade i flera timmar. Alldeles ljuvligt! Lugnt och skönt, vågskvalp och fågelkvitter, ljumma vindar och go´sol på näsan. Mmmmm....

Och jättebra att jag fick tillfälle att ta lite bilder som jag kunde fixa och trixa med på Mikaelas photoshopkurs som jag går på nu. Den är FULL med roliga tips och trix och det blir verkligen skillnad på före och efter. Superkul!! Tack Mikaela för ditt initiativ och för att du kan så många braåhatrix :-)

Här får ni lite bildbevis på att det faktiskt var en RIKTIGT härlig dag och på att jag faktiskt lärt mig något på photoshopkursen. Alla bilderna är photoshoppade. Uppljusade, färgfixade och lite sådant. Det är nästan beroendeframkallande roligt måste jag säga :-) (Klicka på bilderna om ni vill se dem lite större.)








Ordning och reda igen

Vill bara meddela att Yster nu är lyckligt hemkommen från andra sidan jorden och har lagt upp ett underbart recept på fiskgryta inne hos Syster och Yster. Nu kanske det kan bli lite ordning på torpet därborta också. (Inte på andra sidan jorden alltså, men i matbloggen.) Yster tycker jag varit mycket slarvig och negligerande mot er som varit så dålig på att lägga upp nya recept men det kan väl aldrig stämma?! ;-)
Tycker iallafall ni ska testa fiskgrytan för det gjorde jag igår och den var delikat! Sen ska det väl komma några recept från mig också snart, men först har jag lite annat att göra. Som vanligt! :-)