Tacksam

bild från Martha Stewart


Trots att året 2007 varit ett ganska tungt år på olika sätt för vår familj så finns det ju så oändligt många saker att vara tacksam över. Inte för att de tar bort det som varit jobbigt, men när man börjar tänka efter och titta efter ljuset så känns inte mörkret riktigt så mörkt längre och de jobbigheter som varit känns kanske inte så stora och uppslukande längre.
Därför vill jag avsluta 2007 med ett "tacksamhetsinlägg". En lista över några av de saker som jag är tacksam för det här året som gått.

Jag är så tacksam över... (utan inbördes ordning)
  • att vi fått vara friska hela familjen. Inte många förkylningar eller andra sjukor. (Även om vi nu avslutat året i magsjukekarantän ;-) )
  • att jag fått ett så roligt jobb där jag känner att jag utvecklas varje dag.
  • att vi har haft tak över huvudet, sköna sängar, varma täcken, kläder på kroppen och mat att äta varje dag.
  • att barnen får gå på en så underbar skola/förskola där de får chansen att utvecklas och ta vara på sina gåvor och bli just de personer som de är skapade att bli.
  • att vi har en sådan underbar stor familj runt omkring oss. Som älskar oss och stöttar oss och tar hand om oss i alla livets situationer.
  • att jag har min tro som hjälper mig och uppehåller mig alla livets dagar.
  • att vi får bo där vi bor, i ett så underbart hus.
  • att jag har en omtänksam och kärleksfull man vid min sida som älskar mig och tar hand om mig.
  • att vi äntligen fick köpt en liten båt så maken kunde få börja fiska igen. Glad man=glad fru! :-)
  • att hallen blev färdigrenoverad-finally!! :-)
Ja, det där var väl egentligen bara stora övergripande saker. Det finns ju tusen millioners "småsaker" jag skulle kunna skriva om också. Som att jag är så glad att vi till slut fick en så fin julgran när det var sån julgransmisär ett tag. Men det orkar ju ändå ingen läsa om så det ska jag låta bli. Vill ju inte trötta ut er alldeles innan tolvslaget.

Tack alla mina kära vänner, bloggvänner och "In real life"vänner, för att ni finns och för att ni är de ni är. Ni gör världen till en mycket trevligare plats och varje dag gladare att leva.
Ett riktigt Gott Nytt 2008 önskar jag er och jag hoppas att det får bli ett år då ni får se många av era önskningar och drömmar bli uppfyllda.
Stor kram till er alla!!

Funderingar en lördagkväll

Ibland, men bara ibland kan man tycka att gamla trägolv med breda springor mellan brädorna kanske ändå inte är en sån bra idé.
Ibland sa jag.
Bara ibland.
I morse klockan halv fem var en stund då det var "ibland".
När äldstesonen halvsprang in i vårt sovrum, kläckte ur sig "Jag mår inte bra" och sedan kräktes rakt på golvet.
På trägolvet.
Med breda springor.
Då var det sannerligen ibland.

Någon som vill veta hur mycket hushållspapper, ytdecinfektion, golvtättsvatten och petande med pappersinklädd kökskniv det krävs för att få bort kräks från trägolv med breda springor?
Jasså? Ni är inte så noga med det...
En ansenlig mängd kan jag väl bara säga då. Så har jag varken sagt för mycket eller för lite.

Men nu är alla piggolino igen (för tillfället iallfall ;-) ) och just nu är trägolv med breda springor ganska trevligt.
Och fint.
Men ja ja... kanske inte så jättepraktiskt då...
Det är såna smällar man får ta.

Senaste nytt på julfronten






Lite julbilder och en kort rapport hur julen avlöpt...
  • Många magsjukor. Dock ingen i närmstanärmstanärmsta familjen förutom jag själv som känner mig "äcklig" i magen idag.
  • En Nikon D40x i julklapp. Jihooo!!!! Could it be better? Don´t think so!
  • Massor med god mat
  • Trevligt sällskap
  • Sockerhöga barn
  • Massor med finfina och trevligt pyntade hem
Och nu är glada julen slut. Julegranen har dock inte än dansats ut. Den står där så tindrande och rund och grann så. Ni ska få se den också, tids nog. Måste bara få in bilderna från nya kameran först. Det krånglar lite i datorn... (Varför ska alltid något krångla?)

God fortsättning till er alla!

GOD JUL

GOD JUL kära vänner!!!!
Jag önskar er frid, glädje, omtanke och kärlek i massor.
Många kramar till er!

Färdigjobbat

Nu var det färdigjobbat innan jul. Det har vart många sena kvällar denna veckan så nu blir det skönt med lite ledigt. Tur man iallafall har världens roligaste jobb så att det ALLTID är kul även om det är mycket ibland. :-)
Idag har jag dessutom fått en trevlig present och VÄRLDENS VACKRASTE julgrupp!!! Ska fota den imorgon såni får se. *Lycklig*

Näpp. Nu ska här griljeras skinka, dammsugas, slås in paket, strykas och grejas. Ingen rast och ingen ro. :-) Snart är det jul...

Mat och sovklockan

Vi har ett litet problem för tillfället, jag och maken min.
Våra mat och sovklockor är väldigt dåligt synkade med varandra.
Ungefär som Skalmans, fast hans är ju inte synkad med något så han somnar ju var som helst och när som helst. Riktigt så illa är det inte, men min mat och sovklocka är inställd på att komma upp i tid på morgonen och totalt kraschlanda ungefär klockan åtta på kvällen. Makens däremot är inställd på lååååånga sovmornar och seeeeeeeeena nätter.

Vad detta innebär kan ni ju alla förstå. Vi hinner knappt ses. Särskilt inte nu som käre mannen har jobbat sena sena kvällar. Han seeeegar sig iväg på morgonen. Typ ur sängen, i kläderna, rakt ut till bilen - så då hinner vi ju typ bara säga puss och godmorgon, och på kvällen när han kommer hem vid åtta niotiden då är ju jag efter en eftermiddag/kväll tillsammans med vintertrötta och gnällsiga barn redo för störtdykning i sängen. Om jag inte redan somnat framför tv:n eller jämte någon liten knodd vill säga...

Förra vintern lyckades jag ställa om min mat och sovklocka till kvällspigghet och morgontrötthet. Inte så kul på morgonen, men det var iallafall synkat med mannen så vi hann umgås lite. I år är det stört omöjligt. Jag är trött och trött och trött på kvällen och orkar inte alls ens försöka vara social, trevlig och pysslig. Jag vill bara somna. Nästan var som helst om det är nödvändigt. Så tråkigt!! Därför ligger jag också efter med alla mina julförberedelser (och bloggandet som ni kanske märkt... hmhmhm... ) När jag lagt alla barn, vilket tar sin rundliga tid på detta stället, så är jag ju själv så trött så... ja ni gissade rätt... att jag inte har minst ork för att ta itu med något kreativt eller ens något okreativt.

Ja ja, det är väl kanske bara att acceptera och omfamna sin trötthet. Eller göra som idag. Trotsa den med ENVIST mod. Ni ser, klockan är 21.44 och jag bloggar. Sedan ska jag damma vardagsrummet. Det SKA jag minsann. Låter jag inte övertygande så säg?! Det här ska nog gå bra. En kväll måste man ju förallsindar klara. Sedan kan mat och sovklockan få bli sitt gamla vanliga jag igen.

Eller hinner jag det förresten?
Det är ju bara en vecka till jul...
Hoppsan hejsan.
"Öh, mat och sovklockan... hör du mig? Blir du väldigt ledsen om jag måste stänga av dig en vecka eller så?!"

Scrap & Gott

Gjorde lite scrappigt till Kickis Scrap & Gott. Hon stänger igen butiken och har 50% på allt kvarvarande. Ta er en kik och se om det inte är något ni behöver.
Detta är vad jag åstadkom denna månaden.



Älskar detta fotot. Ibland är barnen bara SÅ söta!



Ett julkort till. Heja! Vad är jag uppe i nu? Fem, sex?! Det tar sig ;-)



Liten strut av papper, bomullsband, filtbård och knappar.



Och tändstickor är ju alltid bra att ha, särskilt såhär års när ljuskontot är ett av de största utgiftskontona i familjen.

Lite mer jul...

Lilla ljuset på bordet i hallen.



Decembers ständigt dukade glöggbricka.



Glaskupan i vinterskrud.


Och nu ska jag städa lite innan jag ska till jobbet. Barnen hinner stöka till det rätt bra på en vecka, fastän man är hemma så lite. Ännu en konstig ekvation som inte går ihop. ;-)

Adventsmys

Lite adventigt har jag iallafall hunnit få det mitt i decemberhetsen. Men dörrkransen lyser fortfararnde med sin frånvaro. Det är väl som de säger att hos bagarn får man inga bullar...
Mängders av kransar har ju hunnits med på jobbet, men de går ju åt fortare än smör i solsken så jag får väl hålla mig tills jag får lite "privattid" att knåpa ihop en på till mig själv.



Årets adventsljusstake blev till av lerkrukor, blockljus, mossa, band och vita plåthjärtan. Åsså några kottar och en loppisfyndad gammal nysilverbricka.



I`m totally in love i mina väggord som jag köpt hos min käraste svärmor.
Hon har god smak hon.



Julstrumpor up close...



Barnens paketkalender. Förra året paketkalendervägrade mamman i den här familjen ;-) Men i år lyckades jag hitta en gnutta inspiration och fick upp den OCH fyllt den. Förra året hängde den bara uppe för syns skull... så hemsk är jag...



Lite hyacintdoft är ett måste till advent och vit måste den också vara.



"Glittrad" snittprydnadskål i mina gamla vichyvattenflaskor.



Gjorde en mycket trevlig och lite annorlunda bukett igår när vi hade inspirationskväll på jobbet, bestående av ormhasselgrenar hopbundna till ett litet "rede"-snodda med lite murgröna. Sedan har jag skaftat tazetter, kuddmossa och en taklök och ploppat i med lite spansk mossa runt. och voilà!! Så var det klart. Synd att den inte var till mig själv...


Hoppas ni blivit lite inspirerade iallafall. Kanske kan det bli lite mer julpyssel i bloggen innan jul, om julstämningen kommer åter. Just nu blåser det halv storm och spöregnar här så den är inte direkt på topp för tillfället. Men det kommer nog bättre dagar även på den fronten får vi hoppas...

Julkort

Fyra små ynka julkort, det är vad jag hunnit med hittills i år... Ganska meningslöst, men rätt kul att pilla med. Om jag fortsätter den här takten kanske ni kan räkna med att få er ett julkort någon gång runt 2012. Då borde jag fått ihop tillräckligt många för att det ska vara lönt att skicka några ;-)

Glad första advent på er alla!!